Vragen over Ambulancevervoer in regio Rijnmond

donderdag 23 februari 2006 10:52

Vragen van de leden Rouvoet en Slob (ChristenUnie) aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het ambulancevervoer in de regio Rijnmond

  1. Kent u de overschrijdingstabel die onlangs in de regio Rijmond is verspreid (zie bijlage)? Is het u bekend dat de overschrijdingstijden in deze regio in een aantal gemeenten (zoals bijvoorbeeld Goedereede, Middelharnis en Ridderkerk) de afgelopen maanden gestegen zijn?
  2. Begrijpt u de bezorgdheid van inwoners én bestuurders van deze gemeenten over deze overschrijdingen?
  3. Is mijn indruk terecht dat de oorzaak hiervan het verplaatsen van standplaatsen van ambulances is en niet – zoals u eerder hebt gezegd, bijvoorbeeld bij de beantwoording van Kamervragen, kamerstuk 1808 - alleen een doelmatigheidsprobleem?
  4. Kent u de brief van de provincie Zuid Holland die u is gestuurd op 17 november 2005, waarin zij aangeeft dat meer ambulanceauto’s in genoemde regio zouden moeten worden toegestaan vanwege de regiospecifieke omstandigheden? 
  5. Bent u het met mij eens dat genoemde regio op het terrein van de ambulancevervoer met een onverantwoorde situatie zit en dat hieraan op zo kortst mogelijke termijn verandering in moet komen? Hoe wilt u daaraan bijdragen?
Labels
André Rouvoet
Arie Slob
Vragen

« Terug

Reacties op 'Vragen over Ambulancevervoer in regio Rijnmond'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > februari