MTV wil meer discussie over clips

vrijdag 17 februari 2006 14:31

HILVERSUM (ANP) - MTV Networks denkt erover om rond sommige videoclips op de muziekzenders MTV, TMF en The Box discussies in de studio of op internet te organiseren.


Het gaat daarbij om clips die volgens de Kijkwijzer wel mogen worden uitgezonden maar mogelijk vragen oproepen door bijvoorbeeld de seksueel getinte inhoud. Dat kondigde directielid Jochem de Jong van MTV Networks vrijdag aan tijdens een mediaconferentie van ChristenUnie, NCRV en EO over het effect van seks en geweld in videoclips op jongeren.

Het idee is om een keer per maand een videoclip een 'red button' mee te geven en die ter discussie te stellen. De Jong benadrukte dat MTV Networks zich strikt aan de Kijkwijzer houdt, die voorschrijft dat clips waarin bijvoorbeeld seks of geweld voorkomen, niet voor een bepaald tijdstip mogen worden uitgezonden.

De zender zendt volgens hem sowieso geen clips met geweld, racisme, expliciete seks of homohaat uit. Ongeveer 80 procent van de clips die de muziekindustrie aanbiedt, komt bij MTV niet op de buis.

Bron: NRC Handelsblad

Zie ook:

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'MTV wil meer discussie over clips'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > februari