ChristenUnie krijgt steun voor voorstel versnellen schadegevallen Groningen

Carla Dik_APR155514-10-2014 16:13 14-10-2014 16:13

De regering moet de afwikkeling van complexe schadegevallen door de aardbevingen in Groningen versnellen en verbeteren. Een ruime Kamermeerderheid heeft vandaag ingestemd met een motie van Kamerlid Carla Dik-Faber. Ook moet minister Kamp op korte termijn komen met een aanpak en een aanvaardbare termijn om de woningen en gebouwen in het winningsgebied zodanig te versterken dat de veiligheid is gewaarborgd.

Er moet ook sneller duidelijkheid komen. Kamp moet de bewoners en de Kamer voor het einde van 2014 duidelijk informeren. Dik-Faber: ,,Bewoners verkeren nog teveel in onzekerheid over wat zij van NAM en overheid kunnen verwachten. Zij verdienen duidelijkheid en zekerheid.”
 
De communicatie vanuit de dialoogtafel, NAM en andere instanties komt zeer gefragmenteerd en onvoldoende duidelijk naar de bevolking toe. Dik-Faber: ,,Veel mensen geven aan niet te weten of ze onder een bepaalde regeling zullen vallen of niet. Bijvoorbeeld onder de waardevermeerderingsregeling, de regeling schrijnende gevallen of dat hun woning een van de 50.000 woningen is die zal moeten worden verstevigd.”
 
Volgens de ChristenUnie laat de uitvoering van het akkoord nu nog veel te wensen over. Zo vindt de partij het belangrijk dat de versteviging van huizen zo snel mogelijk plaatsvindt, omdat de veiligheid van bewoners in het geding is. Ook moet duidelijker gecommuniceerd worden over de regeling, zodat inwoners weten of een regeling ook voor hen geldt. De ChristenUnie wil dat de minister zijn verantwoordelijkheid neemt voor het tempo en de uitvoering van het akkoord. Dik-Faber: ,,Gelukkig denkt een ruime Kamermeerderheid er net zo over. Ik zeg daarom: minister Kamp, aan de slag! De afspraken in het akkoord zijn erg belangrijk voor de inwoners van Groningen. Daarom moeten we er nu bovenop zitten en zorgen dat door iedereen hard gewerkt wordt aan veiligheid, vergoeding van schade en nieuw economisch perspectief."

Labels
Carla Dik

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie krijgt steun voor voorstel versnellen schadegevallen Groningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > oktober