Debatten Sittard en Harderwijk

maandag 20 november 2006 17:30

Het einde is in zicht. Gelukkig wel. Mijn kamer is inmiddels omgetoverd tot een slagveld (het is nog nooit zo'n enorme puinzooi geweest) en ik heb inmiddels vrijwel alle uithoeken van ons prachtige land gezien. Vandaag staat er een interview met mij in Sp!ts wat ik in de trein even lees. De reis gaat vanmiddag naar Sittard (Limburg). Met wat vertraging met de NS kwam ik iets te laat het debat binnen. Ik had twee grote tassen met promotiemateriaal mee: één voor 's middags en één voor 's avonds (Harderwijk). Mijn laatste twee grote debatten.

Het debat in Sittard was groot opgezet. Ik schat dat er zo'n 600-800 leerlingen zaten. De voorzitter, een docent maatschappijleer, deed het ontzettend leuk. De normale onderwerpen (media educatie, softdrugsbeleid, AOW) kwamen weer voorbij, daar zal ik jullie nu niet meer mee vermoeien (hoe belangrijk deze onderwerpen ook zijn). Na afloop bleek de promotietafel van de ChristenUnie het meest populair. De koffiepads en zakdoekjes werden gretig meegenomen door leerlingen. Ik had nog een paar hele goede gesprekken over abortus en euthanasie en legde de leerlingen uit waarom de ChristenUnie daar tegen is. Toen was er vlaai :-).

Na het debat stapte ik in de trein om naar Hardewijk te gaan. Daar had ik mijn laatste debat dat werd voorgezeten door jan Douwe Kroeske, mijn oude TV held van Jules Unlimited en 12 steden 13 ongelukken. Zijn zoon zit in hardewijk op school. Ook Rogier Kramer en Marcel Compane (ook kandidaat) waren aanwezig. Na het debat keerde ik met twee lege tassen, een cadeaubon en een fles wijn terug naar Tilburg. Blij dat het er bijna op zit.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Debatten Sittard en Harderwijk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november