Guido de Brés College Rotterdam

woensdag 01 november 2006 16:00

Vandaag was ik te gast op het Guido de Brés College in Roterdam. 's Morgens verzorgde ik een aantal gastlessen van 45 minuten, en 's middags nam ik zitting in een forum. Omdat ik net terug was uit Kenia, besloot ik mijn gastlessen te houden over HIV en Aids. Ik liet de leerlingen (5/6 VWO) de film van Kibera zien en sprak over ontwikkelingshulp en de millenniumdoelstellingen. Het viel mij op dat sommige klassen heel veel van de problemen wisten, terwijl andere klassen nog nooit van de milleniumdoelstellingen gehoord hadden. Even voor de duidelijkheid: de millenniumdoelstellingen zijn afspraken die verschillende westerse landen gemaakt hebben om de armoede de wereld uit te helpen. Zo moet er gratis en toegankelijk onderwijs komen, moeten rechten van vrouwen erkend worden, moe het aantal mensen dat honger heeft gehalveerd worden, etc..

In het middagprogramma was er een forumdiscussie. Bart-Jan Spruijt, oud-spindoctor van Geert Wilders, hield een lezing over Pim Fortuyn. Daarna was het aan de anderen om daar een reactie op te geven. Er was iemand van de SGP, iemand van de ChristenUnie/SGP Rotterdam en ik was er. Spruijt had een ontzettend ophemelend verhaal over Pim, en vertelde hoe ontzettend hij gedemoniseerd was. Daarna vertelde de meneer van de SGP dat hij het - behalve op het gebied van abortus - helemaal met Pim eens was... en toen mocht ik...

Ik begon mijn toespraak met zoiets als: "Na dit toch wat eenzijdige verhaal wordt het tijd om wat nuance aan te brengen..." Het werd een pittige discussie tussen mij en Spruijt. De zaal vond het erg interessant en aan het eind van de discussie werden Spruijt en ik, zoals dat hoort, het een beetje met elkaar eens.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Guido de Brés College Rotterdam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november