Gastles Waddinxveen

donderdag 16 november 2006 16:43

Dit stukje heeft Marieke voor mij geschreven die in Waddinxveen woont en aanwezig was bij mijn bezoek aan basisschool Eben-Haëzer te Waddinxveen.

Toen Rogier om elf uur met de trein aankwam in Waddinxveen, stonden er al verschillende kinderen samen met mij te wachten op zijn komst. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen waren dat Rogier naar hun basisschool kwam. De hele klas was bekleed met posters van politieke partijen en het bord was volgeplakt met foto’s van Rogier zelf. Alles was goed voorbereid door de meester van groep 8. Hij had de kinderen zelf laten uitzoeken wie de jongste kandidaat op de verkiezingslijst was, en naar aanleiding daarvan hadden ze informatie over Rogier opgezocht (ze wisten dus alles over hem!). En vervolgens mochten ze ook zelf een afspraak, om langs te komen, met Rogier maken. Na een kort voorstelrondje stelde Rogier een aantal vragen aan de kinderen; op welke partij ze zouden stemmen, wat ze zelf zouden willen veranderen aan Nederland etc. Rogier keek vol verbazing toen een 11 jarig ventje vol ernst vertelde dat hij wilde dat auto’s op waterstof gingen rijden. Ook veel kinderen vonden de natuur en het milieu heel belangrijk. Rogier vertelde na deze vragen kort en simpel wat het programma van de CristenUnie inhield. Dat riep natuurlijk veel vragen op. Alle kinderen hadden een mooi lijstje met vragen gemaakt. Sommige van deze vragen gingen over politiek, maar ook de doperwtjes uit blik en de familie van Rogier kwamen aan bod. Ze waren er ook achter gekomen dat Rogier zingt. Dus de logische vraag daarna was of deze meneer misschien een liedje voor de klas wilde zingen.... “ehm jongens, aan het eind oké?” Was zijn antwoord, en stiekem hoopte hij natuurlijk dat ze dat zouden vergeten. De kinderen waren door het dolle heen toen Rogier een debat aanging met de meester. Rogier kroop in de huid van Wouter Bos, en de meester in die van André Rouvoet. De kwestie ging over gratis kinderopvang. Na een heftig debat besloot de klas dat “André Rouvoet” gewonnen had.

“En nu een liedje zingen!” riep een van de kinderen Rogier toe. Rogier kon daar niet meer onderuit dus als afsluiting zong hij een liedje voor deze kinderen. Na alle kinderen te hebben voorzien van een flyer met handtekening stapte Rogier weer op de trein naar zijn volgende afspraak. Ik weet zeker dat de kinderen van de basisschool uit Waddinxveen dit bezoekje nooit meer zullen vergeten!

Foto's kun je hier bekijken.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Gastles Waddinxveen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november