CDjA Congres

zaterdag 11 november 2006 16:35

I did it! Het is me gelukt! Of heb ik me laten gebruiken? Mmm... moeilijk. Gezellig was het in ieder geval wel, op het CDjA congres waar ik mij in een Balkenende-shirt heb laten hijsen in ruil voor een foto mét de voorzitter on tour-duim. Dan hadden we allebei wat, dacht ik.

Vandaag bezocht ik het CDjA congres. in het prachtige dorpje Gilze-Rijen (maar 28 minuten fietsen vanaf mijn huis) hield het CDjA haar verkiezingscongres in het Van der Valk hotel. Natuurlijk was het niet zo gezellig als ons congres (dat is onmogelijk), maar leuk was het er wel. Ik kwam halverwege de ALV binnen. Na de ALV hield Pieter van Geel (staatssecretaris milieu) een toespraak over wat het CDA allemaal gedaan had voor milieu. Hij vond dat CDA'ers zich in debatten niet moeten laten aanpraten dat het CDA niets aan milieu heeft gedaan. Ik had daar iets andere gedachten bij, maar hield verstandig mijn mond.

Toen was het wachten op de Minister President. Dat is toch wel cool hoor, dat je als politieke jongerenorganisatie zoveel prominenten "in huis" hebt. Het CDjA had overigens de organisatie van het congres briljant gedaan. Zo was er een speciaal podium voor Balkenende met een speciale achtergrond. "Dat ziet er leuk uit op TV". Ook was de zaal waar Balkenende sprak wat kleiner dan de zaal waar de rest van de activiteiten plaats vonden. Doordat de mensen dichter op elkaar zitten lijkt het drukker. Oftewel: erg goed doordacht.

Na zijn toespraak bleef Balkenende, omringd door beveiliging en pers, een biertje drinken. Het is volgens mij echt een aardige vent. Toen hij hoorde dat ik van de ChristenUnie was (we waren al aan 't poseren voor de foto) zette hij snel zijn pils weg. Hij was bang dat dat bij ons niet mocht....


Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'CDjA Congres'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november