Verkiezingscongres PerspectieF

zaterdag 04 november 2006 12:00

Voor de mensen die erbij waren: wat was het gaaf he? Voor de mensen die er niet bij waren: je hebt écht wat gemist. Voor de congrescommissie: complimenten. Het verkiezingscongres van PerspectieF was echt geweldig.

Op vrijdagavond hadden we onze halfjaarlijkse AV, de Algemene Vergadering. Deze werd dit keer niet voorgezeten door mij, maar door Hugo Scherff. Ik had hem gevraagd om technisch voorzitter te zijn, omdat ik op de vorige AV een beetje stond te klunzen met twee petten op (inhoudelijk voorzitter en technisch voorzitter tegelijk). Hugo deed het fantastisch. Ondanks dat het allemaal wat langer duurde dan gepland was het een goede vergadering. De beleidsplannen zijn goedgekeurd en daar ben ik heel blij mee. We gaan snel aan de bak om onze plannen te realiseren.

Als er al vooroordelen over PerspectieF bestaan dan zijn deze tijdens de borrel wel weggewerkt denk ik: we hadden tot 04.00 uur in de nacht nodig, maar toen wisten we zéker dat er geen druppel bier of wijn meer in het pand aanwezig was. Voldaan gingen we slapen, om de volgende morgen om 09.00 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt te verschijnen.

De tweede dag was super interessant. Eerst was er een lezing, toen kwam Goran met zijn vrouw zijn verhaal vertellen. Dit was echt heel indrukwekkend. Goran vertelde hoe hij naar Nederland is gevlucht om zijn leven en dat van zijn gezin te redden. Nu moet hij waarschijnlijk terug naar zijn land van herkomst. Na het verhaal van Goran was er een debat tussen voorzitters van politieke jongerenorganisaties. Het is altijd erg leuk om al je collega-voorzitters op één van de activiteiten van jouw vereniging te zien. Ik was dus blij dat ze er waren. We hadden een goed debat over verschillende campagne onderwerpen. Opvallend was dat he CDJA het vaker met PerspectieF eens leek te zijn dan met het CDA (grapje, Harry).

Na dit debat hield ik mijn toespraak. Ik was redelijk nerveus, maar het ging goed. Ik vind het wel grappig dat de enige toespraak waar ik altijd nerveus voor ben, de AV toespraak bij PerspectieF is. Ik weet niet hoe dat komt. Ik sprak over het verschil tussen links en rechts en waarom de ChristenUnie niet links, niet rechts, maar sociaal Christelijk is. Ook trapte ik de kaartenactie voor Rutte af. Mark Rutte zou later deze week de kaarten van onze twee nieuwe bestuursleden Jonathan en Mart in ontvangst nemen. Het congres was zéér geslaagd. Nogmaals dank aan iedereen die eraan mee heeft gewerkt.

Kijk voor foto's in het fotoboek van het verkiezingscongres.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Verkiezingscongres PerspectieF'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november