Debatten Zeist en Bleskensgraaf

dinsdag 14 november 2006 22:00

Vanmiddag had ik een debat in Zeist, op de Wittenberg (zo heette het geloof ik). Dit is een Christelijke privé opleiding waar studenten met elkaar wonen en studeren. Het deed mij een beetje denken aan een Protestants klooster, maar dan anders. Het was er erg gezellig.

Aanwezig waren PerspectieF, CDjA en SGP jongeren. We stelden onszelf eerst voor en kregen de gelegenheid om kort te vertellen waar onze partij voor stond. Daarna was er een debat. Vooraf was er een poll gehouden, waaruit bleek dat 78% van de aanwezigen op de ChristenUnie ging stemmen. Meestal is dat geen fijn teken aan het begin van een debat: de kans dat je stemmen verkiest is namelijk groter dan dat je ze wint. Na 1,5 uur debat werd er weer een poll gehouden. Het CDA was gezakt van 6% naar 0% en de ChristenUnie steeg naar 82,5%. Daar was ik natuurlijk wel blij mee. Mijn pa haalde mij op vanuit zijn werk. Daarna at ik thuis en sprong ik in de auto om naar het volgende debat te rijden: Bleskensgraaf.

Ik haalde Rogier Kramer van een station op en samen reden we naar Bleskensgraaf. Daar had ik 's avonds een debat, georganiseerd door SGP jongeren, met Jan Kloosterman (voorzitter SGP-jongeren) en Harry van der Molden (voorzitter van het CDjA). Ik sprak na afloop kort met Harry, die langzaam maar zeker moe werd van al die debatten en de lange ritten naar Leeuwarden (daar woont hij).

Na afloop reed ik via Tilburg (om kleren voor morgen op te halen) naar mijn ouders. Daar arriveerden Rogier en ik rond 1.15 uur.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Debatten Zeist en Bleskensgraaf'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november