Debatten Hilversum en Utrecht

woensdag 15 november 2006 16:41

Vanmiddag moest ik een toespraak houden bij de opening van de nieuwbouw van mijn oude middelbare school. De school bestond ook nog eens 85 jaar. Ik sprak over het belang van onderwijsinnovatie (deze school doet ontzettend veel met ICT), media educatie en peer-to-peer education. Daarna mocht ik voor het eerst in mijn leven een lintje doorknippen! Ik voelde me erg vereerd...

Na deze happening zat ik een debat voor. CDA en VVD gingen met elkaar in debat over het onderwijs. Ik debatteerde niet tmee, maar speelde de onafhankelijke voorzitter. Leerlingen en docenten mengden zich naar hartelust in het debat. Dat was wel leuk. Na nog wat korte praatjes met oud-leraren ging ik naar mijn ouders toe. Daar keek ik een deel van het eerste grote lijsttrekkersdebat (Rouvoet VS Halsema).

Toen stapte ik in de trein richting Utrecht. Daar had ik 's avonds een debat bij de verschillende Christelijke studentenverenigingen. het thema van de avond was "what would Jesus vote". Er zaten alleen maar Christelijke (kandidaat) Kamerleden. Er werd in deel 1 van de avond gesproken over de relatie tussen geloof en politiek. in deel twee werd het debat iets scherper, Olger (CDA) en ik gaven elkaar telkens kleine steekjes om het debat wat scherper te voeren. Dat was erg leuk.

Vervolgens zijn Rogier kramer (die was ook mee) en ik nog even langs de soos van een van de Christelijke studentenverenigingen gegaan om nog ene korte borrel te doen en na te praten met bezoekers. Hier kwam ik nog wat oud-bekenden tegen, dus het was al snel gezellig.

Rond half twaalf pakte ik vervolgens de trein naar Tilburg.

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Debatten Hilversum en Utrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > november