Week 5 - Harmjan

dinsdag 31 januari 2006 17:20

In de bestuurslog van deze week Harmjan Vedder, Bestuurslid Politiek



Zondag 29 januari

 

Vandaag weer dagje rust van studie en PerspectieF. S'ochtends in de kerk een preek over de jeugd van Jezus. Ik vind het een wat speculatief verhaal, maar als je beseft dat Jezus echt jong is geweest, besef je ook des te meer dat Jezus echt mens is geworden. Wel een ontzagwekkende gedachte dat Jezus letterlijk in de strontluiers is neergedaald. Voor ons.

De zondag is verder altijd een super-sociale dag voor mij. Zit ik anders aan mij beeldscherm gekluisterd tot diep in de nacht (okey, poetische overdrijving), op zondag krik ik mijn sociale vaardigheden weer wat op. Koffie drinken en eten met mensen van de studentenvereniging en samen naar de kerk. Deze avond gaan we ook nog naar een cantatendienst, waar een cantate van Bach wordt opgevoerd. Wel mooi, maar drie diensten op een dag gaat je niet de kouwe kleren zitten (en wel in je kont, kan ik je vertellen...)

Maandag 30 januari

Vandaag ga ik aan de slag met folder voor de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat we geen tijd en geld hebben voor een vormgever pruts ik wat aan. Ik hang wel heel vaak aan de lijn met Rogier. Er moeten een goede foto komen. Vervolgens moet ik de foto helemaal met de hand uitsnijden. Een hele klus, maar wel met een grappig effect. Hieronder een voorbeeldje.

S'avonds hebben we werkgroep Onderwijs. Ik ben ook aanwezig om de werkgroep te feliciteren met het succes van het Groot Dictee der Dyslexie. Onder het genot van een gebakje maken we afspraken over een vervolg. Er komt een spreekbeurtpakket en we gaan het manifest nog een keer aanbieden aan de Vaste Kamercommissie van Onderwijs, waar alle onderwijs-Tweede Kamerleden in zitten. Verder maken we afspraken over de discussieavond met Wiegel op 27 februari. Zet die datum maar vast in je agenda, want het beloofd een mooie avond te worden.

De werkgroep Onderwijs wordt trouwens steeds groter. Vanavond is er weer een nieuw lid aanwezig. Leuk! Het is mooi om te merken dat er steeds meer mensen meedenken over Christelijke Politiek. Dat beloofd wat voor de komende tijd.

Dinsdag 31 januari

Vandaag heb ik Politieke Fractie. We zijn nog steeds druk bezig met het Politiek Programma. Helaas heb ik weinig tijd om hier wat te schrijven. Morgen maak ik het goed.

Woensdag 1 februari

Welkom in de maand februari. De maand van het Afghanistan-besluit. PvdA lijkt voor te gaan stemmen. CDA, VVD waren al positief. Het lijkt erop dat de missie er komt. Maar D66 blijft mokken. Wat doet het kabinet, wat gaat er gebeuren? Spannende tijden...

De ChristenUnie lijkt ook positief te zijn over de missie. Dat is ook terecht. We hebben een verplichting om te doen wat we kunnen in Afghanistan. Maar ik maak me wel wat zorgen. De missie wordt verkocht door een aantal partijen als een wederopbouwmissie. Voordat je Uruzgan, de provincie waar we heen zouden moeten, kan gaan opbouwen, moet je de boel eerst veilig maken. Daarvoor krijgen de militairen ook de mogelijkheden als het aan de kamer ligt. Maar, men wil niet dat de militairen zich met terroristen bemoeien. Zodra die opduiken moeten de Amerikanen gebeld worden. Tja, mij lijkt het logisch dat terroristen juist degene zijn die de provincie onveilig maken. Ik zie dat onderscheid dus niet zo. Noem de dingen gewoon bij naam. Het wordt gedeeltelijk ook een vechtmissie, het is niet anders. Als je dat doet, kun je ook goede afspraken maken met de Amerikanen over de behandeling van terroristen en dergelijke. Betere afspraken in ieder geval dan we nu kunnen maken, met ons hoofd in het zand gestoken.

Aanvulling: Ik zie nu net het bericht dat Wilders op zijn website de Deense cartoons waarin Mohammed beledigd wordt heeft gezet. Deze cartoons hebben de afgelopen tijd voor heel wat ophef, bedreigingen en opschuddig gezorgd. Wat een idioot. Ik vind het echt van bijzonder weinig respect getuigen voor onze Islamitische mede-nederlandersdat je dat soort cartoons na al die gebeurtenissen op je website zet. Beetje dom, meneer Wilders!

Donderdag 2 februari

Ik kom eerst nog even terug op de actie van Wilders. Ik hoorde vandaag om mij heen een aantal mensen begrip opbrengen voor de actie van Wilders. "Hij komt wel op voor vrijheid van meningsuiting". Tja. Het doel heiligt niet alle middelen denk ik dan. En stel dat het Jezus was geweest die belachelijk werd gemaakt in cartoons. Dat zou ik ook niet pikken als christen. Doodsbedreigingen zijn dan absoluut ongerechtvaardigt, laat dat duidelijk zijn. Die mensen moeten ze keihard aanpakken. Puur terrorisme. Maar vrolijk hele bevolkingsgroepen beledigen moet je niet doen, want daar tref je niet de terroristen mee, maar de gewone keurige moslim. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Over Wilders gesproken. Ik zag hem vandaag ook in het echt. Samen met Rogier heb ik het Afghanistan debat bijgewoond. D66 ging finaal op z'n plaat. Vooral toen Dittrich (fractievoorzitter D66) zonder schroom toegaf dat het dreigen met een kabinetscrisis was geweest om de discussie te forceren. Eerder was in de commissievergadering al de vloer aangeveegd met Bert Bakker (woordvoerder D66), die op een gegeven moment zijn collega-kamerleden toesprak met de woorden: ,,We hebben er een potje van gemaakt'' Onze eigen Tineke Huizinga, maar ook Koenders en van Balen reageerden snel: ,,Meneer Bakker, ú heeft er een potje van gemaakt''. Fantastisch. Want zo is het maar net.

Vrijdag 3 februari

Vandaag maakt de krant melding van een leiderschapscrises bij D66. Lokale voorzitters komen in opstand tegen Dittrich. Tja, ik ben blij dat het mijn partij niet is, zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uberhaubt trouwens...

Verder stuur ik vandaag de gemeenteraadsfolder naar de drukker. Spannend, want ik heb hem deze keer zelf moeten ontwerpen. Ik ben benieuwd...

Dit was het voor deze week. Volgende week weer iemand anders. Fijn weekend!

Harmjan

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 5 - Harmjan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > januari