Spontane bestuursborrel

maandag 09 januari 2006 23:43

Spontane borrels zijn de leukste. Omdat de bestuursvergadering op een recordtijdstip klaar was besloten we met elkaar nog even een ‘pils’ te pakken in een cafeetje naast het station in Amersfoort. Dat was erg gezellig. Vooral toen de verschillende bestuursleden het op hun hart kregen om alternatieven te verzinnen voor de opgestoken duim die bij bijna ieder voorzitter on tour verslag aanwezig is.

Zo had Rita de ingeving om de duim in haar decolleté te steken. Dat vonden we echter niet helemaal bij het imago van de partij passen. De variant van Aldert, de duim in het glas bier, vonden we ook niet geschikt, omdat de duim dan naar beneden gericht is. Dit komt negatief over. De versie van Annemieke werd geassocieerd met het laten van boeren, carnaval en openbare dronkenschap. Ook afgekeurd dus. De versie van penningmeester Peter vonden we te Zalm-achtig: roepen dat het financieel allemaal heel krap is, maar toch een hand vol geld hebben. Ook deze werd naar de prullenbak verwezen. De versie van Simcha, de duim in de neus gedrukt, werd unaniem afgekeurd zonder dat er een discussie over had plaatsgevonden. De versie van Harmjan vond ik zelf de beste: jeugdig, naïef en tóch zelfverzekerd. Helaas kreeg deze vorm geen meerderheid van stemmen in het bestuur. Janna deed het prachtig. Deze versie is dan ook aangenomen. Geen wijzigingen in het ‘duimprotocol’ dus. Na korte oefening is het het hele bestuur gelukt om met opgeheven duim op de foto te gaan. 
 
De bestuursvergadering die aan dit festijn vooraf ging was een redelijk pittige. Een aantal bestuursleden kondigden hun aftreden aan. Uiteraard hadden deze bestuursleden dit al eerder aan mij laten weten, dus dat maakte de schok iets minder groot. Janna treed per 1 februari af. Ze wil zich aan richten op werk en stage. Mijn linker, maar met name rechterhand, Peter treed bij de volgende Algemene Vergadering af. Rita gaf vorige maand al aan om te stoppen. Dit houd dus in dat er een nieuwe vice-voorzitter, penningmeester, bestuurslid internationaal en bestuurslid promotie gezocht moeten worden. Dat wordt een pittige klus vrees ik.
 
Verder spraken we met het bestuur over het nieuwe politieke programma, bestuurlijke vernieuwing (binnenkort komt er een scripta aan!) en verschillende acties zoals de actie voedselbanken en stop de porno. Ook bekeken we de statistieken van de website. In december hadden we een record aantal bezoekers op één dag: ruim 1800!

 
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Spontane bestuursborrel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > januari