Nieuwjaarsborrel JOVD

vrijdag 06 januari 2006 15:58

Vandaag was ik samen met Peter (vice voorzitter & penningmeester van PerspectieF) aanwezig op de nieuwjaarsborrel van de JOVD, VVD-jongeren.

De borreltijd is begonnen. Iedere zichzelf respecterende organisatie organiseert een borrel en nodigt dan allerlei mensen uit. De komende weken zal ik dan ook verslag doen van de borrels die ik afloop. Iedere zichzelf respecterende voorzitter hobbelt namelijk al die borrels af om lekker te ‘borrelen’. Vandaag was ik samen met Peter (vice voorzitter & penningmeester van PerspectieF) aanwezig op de nieuwjaarsborrel van de JOVD, VVD-jongeren. De JOVD heeft een prachtig eigen pand in Den Haag. In de bovenzalen van dit pand stonden hapjes, een biertap en borrelnootjes. Na de speeches werd het rookverbod opgeheven. Er werd er dan ook flink op los gerookt. Sigaren, shaggies en pijp: alles was aanwezig.

Als hoogtepunt van de avond werd Femke Halsema gekozen tot ‘liberaal van het jaar’. Femke liep hier nogal mee weg, omdat ‘de JOVD de VVD zo mooi een streek leverde door niet van Aartsen, Verdonk of een andere VVD prominent te benoemen’. Verder haalde ze een veeg uit de pan naar Wouter Bos, die "er alles aan deed om niet op enige politieke koers betrapt te worden." Het was een goede speech.

Femke Halsema
Na de speech van Femke sprak ik met Onne en Stefan van DWARS (Groenlinks jongeren) over hun duovoorzitterschap, het bezette bos in Limburg (Onne en Stefan waren een nachtje wezen logeren) en de legalisering van prostitutie. Onne vond dat de ChristenUnie op dat punt gelijk heeft gehad: “De situatie is nog helemaal niets verbeterd. Legale prostitutie is nog steeds aan de orde van de dag”. Na een kort gesprek hierover hadden we het thema seksualiteit behoorlijk te pakken. We spraken over seksverslaving en de invloed van TMF. Het gesprek eindigde bij de ‘flitsscheiding’.
 
Peter heb ik de hele avond niet gesproken. Hij heeft geborreld met oud-bestuurders van de JOVD en met Reinout van de Jonge Democraten (D66 jongeren). Om 21.50 hadden Peter en ik de trein terug naar huis.
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Nieuwjaarsborrel JOVD'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > januari