Week 50 - Daan

daanwoensdag 16 december 2009 09:33

Soms ontkom je er niet aan om ongeschreven regels te overtreden: normaal gesproken is het een groot kwaad wanneer er in de bestuursblog geschreven wordt over PerspectieF. Toch wil ik hier graag een uitzondering op maken. Afgelopen week stond namelijk voor een heel groot gedeelte in het teken van de Actie ‘Geloof in Duurzaamheid’ van de gelijknamige werkgroep. Samen met Femke Lok en Marloes Griffioen hebben we een mooie actie beleefd.

Sinds september studeer ik aan de Universiteit van Tilburg (UvT) en doe ik daar de studie Organisatiewetenschappen (OW). Omdat mijn colleges vaak vroeg om 08.45u al beginnen, moet ik zorgen dat ik om 06.15u de deur uit ga om op tijd in de trein te zitten. Van Ede-Wageningen rijd ik via Arnhem dan naar Tilburg. De reis is nog wel te doen, ik kan lekker lezen, studeren of wat dingen doen op mijn laptop. Afgelopen maandag was het Algemeen Bestuursvergadering en dan reis ik vanuit Tilburg meteen door naar het Partijbureau. Hier heb ik nog wat dingen doorgesproken voor de actie en de laatste puntje op de ‘i’ gezet.

 

Dinsdag had ik ’s morgens twee verschillende colleges. De colleges worden rond deze tijd weer afgerond vanwege de nieuwe tentamenronde die er weer aan zit te komen. Omdat ik in het eerste blok niet met al mijn aandacht bij Organisatiewetenschappen zat, vanwege het afstuderen aan de Pabo aan de CHE, moet ik nu nog twee toetsen herkansen. Gelukkig heb ik ook goed nieuws: op donderdag 17 december hoop ik mijn eindgesprek te hebben en officieel leerkracht basisonderwijs te zijn! Deze dinsdagmiddag had ik ook nog een bespreking met een groep MWD-studenten van de CHE. Zij hebben het initiatief genomen om in de problematiek te duiken rond ‘gameverslaving’. Leuk om deze studenten bezig te zien: ze zijn nu echt de professional op dit gebied!

Dinsdagavond had ik samen met de werkgroep Duurzaamheid afgesproken op Utrecht Centraal: hier hadden wij een afspraak met iemand van Greenpeace om bijgepraat te worden over kernenergie e.d. Een interessant onderwerp  met het oog op de klimaatconferentie die nu in Kopenhagen aan de gang is.

 

Woensdag was dan echt de dag van de actie; Hier hebben we lang naar uitgekeken. Eerst hadden wij  deze acte gepland op 09 september (dag van de duurzaamheid) maar door verschillende factoren hebben wij deze dan toch gepland op 09 december. Vanmorgen moest ik nog wel via Tilburg: ik moest nog een presentatie geven over een paper die ik aan het schrijven ben over het onderwerp rond innovatie en organisatieveranderingen.

Na de presentatie ben ik snel naar Den Haag gereden. Hier aangekomen hebben we de locaties van de Kloosterkerk en de Moskee langsgelopen en toen was het wachten op de eerste gasten. Op de website vind je een aantal stukjes en verslagen over de actie. Foto’s zijn te zien op http://www.perspectief.nu/nl/religiebezoekenfotoalbum;

Na de actie ben ik snel naar Wageningen gereden om samen met de huisgenoten van mijn vriendin Sinterklaas te vieren. Dit internationale gezelschap heeft op een leuke manier kennisgemaakt met het fenomeen Sinterklaas. Van de Sint heb ik een aantal tijdschriften gekregen, waarvoor ik hem erg erkentelijk ben.

 

Donderdag was echt wel een dag om bij te komen en om te studeren. Echt een dag om dingen te doen waar ik de hele week nog niet aan toe gekomen was. De campagne voor de ChristenUnie KV Ede vraagt zo nu en dan ook aandacht en op deze dag heb ik hiervoor het een en ander kunnen doen. Naast de nodige hoofdstukken leren natuurlijk… Ondanks mijn vrije dag ben ik toch nog op en neer naar Tilburg geweest: we hebben er een neefje erbij gekregen en deze hebben we ’s avonds bewonderd! Zeker een lange reis waard!

 

Vrijdag had ik uitgetrokken voor een inhaalopdracht van school. Dit is gelukkig op tijd gelukt want ik moest al weer vroeg op pad naar Zwolle. Hier hebben wij ’s avonds het Sinterklaasfeest gevierd met het bestuur van PerspectieF. Een erg gezellig moment om zo met elkaar te vieren. Van de Sint kreeg ik naast een mooi gedicht een mooi boek van Bill Hybels ‘Te druk om niet te bidden’. De schrijver is altijd een van de bekende sprekers op de Global Leadership Summits (GLS) van Willow Creek. Dit jaar ben ik samen met Roosmarijn hier naar toe geweest en het was weer een geweldige conferentie! Hier ben ik dit boek tegen gekomen en dan komt zo’n Sinterklaas altijd weer goed van pas…

 

Zaterdag was een heerlijke ontspanningsdag; vrienden van ons kwamen langs en we zijn langs de bowlingbaan geweest en hebben ’s avond heerlijk met elkaar gekookt. Als toetje hebben we uit gekkigheid de chocoladefontein maar aangedaan wat iedereen toch wel erg lekker vond!

Al met al een leuke dag met een korte nacht want de wekker stond al weer op 05:00u omdat ik zondagmorgen met de auto naar Schiphol zou rijden om mijn zus en zwager op te halen van een lange reis. Enfine, een mooie week met veel verschillende dingen! 

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 50 - Daan'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:01
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:02
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:03
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:05

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > december