Week 49 - Wouter

Wouterdinsdag 08 december 2009 14:26

Lijden aan tevredenheid

Begeleiding van studenten op stages is onder de maat. Dat kopt www.nu.nl net voordat ik van plan was te beginnen met een stukje bestuurslog schrijven. Een groep jongerenorganisaties heeft onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat een grote groep studenten niet tevreden is over de begeleiding tijdens de stage. Jeroen Glas van FNV Jong zegt zelfs: ''Wij maken ons zorgen over de onthulde stagemisstanden. Nog groter zijn onze zorgen over de misstanden die onzichtbaar blijven. Stage lopen zou een leerzame ervaring moeten zijn en geen lijdensweg.''
 
Het is goed dat hier aandacht voor wordt gevraagd. Ik loop momenteel zelf ook stage en ik kan zeggen dat het geen lijdensweg is, wel een leerzame ervaring en zelfs nog meer dan dat. Ik ben bijzonder te spreken over de begeleiding. Mijn stage bestaat uit het opstarten van een eigen onderneming. Rotklusjes hoef ik van mezelf amper te doen. Ook de begeleiding van iemand vanuit het bedrijfsleven is prima. Ik ben dus bijzonder tevreden en dat mag ook wel eens gezegd worden.
 
Een dikke week geleden was het congres van PerspectieF. En nu meer dan een week daarna krijg ik nog steeds energie als ik er aan terug denk. Ook wat dat betreft ben ik meer dan tevreden. Het was goed om zoveel enthousiaste PerspectieF'ers bij elkaar te zien. Ook dit was heel leerzaam en er zijn weer heel veel goede ideeen geboren. De vaart zit er lekker in bij PerspectieF. Er lopen veel belangrijke projecten zoals de gemeenteraadsverkiezengen en ook zijn we bezig met verschillende acties. De Perspex valt deze week bij je op de mat en we zijn alweer druk bezig met de volgende.
 
Het nadeel van tevredenheid is dat je er nog wel eens gemakzuchtig van wilt worden. Daarom wil ik je vragen om mij eens op de hoogte te houden van zaken waar je ontevreden over bent. Waar moet PerspectieF nu echt eens aan doen. Of heb je zelf ook een negatieve ervaring op je stage? Laat het me weten. Mensen die met mij tevreden willen zijn mogen uiteraard ook reageren. Stuur even een mailtje naar communicatie@perspectief.nu.
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 49 - Wouter'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:12
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:12
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:14
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 13:15

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > december