Week 28 - Daan

zaterdag 18 juli 2009 10:34

Bestuursweblog PerspectieF week 29

Ik ben Daan Weststrate, sinds 31 mei jl. ben ik Bestuurslid Politiek van PerspectieF.
Graag wil ik jullie in deze weblog meenemen in mijn bezigheden die niet met PerspectieF te maken hebben..

Wil je reageren? Mail dan naar politiek@perspectief.nu

Zaterdag 11 juli

Sinds ik in mei ben begonnen als Bestuurslid Politiek ben ik de weekenden steeds meer gaan waarderen. Ik kijk er zelfs naar uit! Door de weeks ben ik toch vaak met dingen die moeten gebeuren bezig en in het weekend heb ik vaak even tijd voor die dingen die mogen.
Zo ook dit weekend. Na de bestuursvergadering en de visiebijeenkomst op het partijbureau ben ik snel naar Ede gegaan om mijn tas te pakken. Dit weekend wilden mijn vriendin Elsbeth en ik bij mijn ouders in het Zeeuwse Kapelle doorbrengen. Omdat ik gisteren nog de bijeenkomsten had is Elsbeth alvast vooruit gegaan en ga ik haar zelf zo snel mogelijk achterna. Gelukkig kom ik net op tijd op mijn kamer aan om het einde en de winst van Sanchez mee te pikken van de 8e etappe van de Tour du France. Altijd geweldig om deze race te volgen. Zelf denk ik dan terug aan de jaren dat wij als gezin vroeger in Oostenrijk of Zwitserland op vakantie waren en dat er dan ook de Tour was: ’s morgens vroeg uit bed om aan de wandel te gaan om dan stipt om half twee ’s middags terug te zijn om maar niets te missen van de etappe! Het liefst mistte ik helemaal niets. Dat is dit jaar wel anders. Door verschillende activiteiten en het afstuderen waar ik mee bezig ben kan ik niet ’s middags trouw achter mijn televisie gaan zitten of kan ik het mij niet permitteren om via mijn laptopje de tour mee te bekijken. Dan maar om half vijf de laatste kilometers meepakken en maar hopen dat het een lange of bergachtige etappe is geweest zodat de meet nog even op zich laat wachten.. Na de tour ben ik snel op de trein gestapt om via Arnhem en Roosendaal naar Zeeland te rijden. Altijd een lange rit en wat dat betreft ben ik blij dat ik dit niet meer elk weekend doe zoals in mijn eerste jaar. Gelukkig dat ik in de intercity van Arnhem naar Roosendaal zo’n twee uur op dezelfde stoel kan blijven zitten en lekker wat op mijn laptop kan doen. Voordat ik het weet rijd de stoptrein om kwart over 9 het station Kapelle-Biezelinge binnen. Altijd weer fijn om mijn ouders weer te zien en bij te praten, daar hebben we dit weekend in ieder geval tijd genoeg voor!

Zondag 12 juli

Deze dag begin toch weer vroeg maar dat wist ik van te voren. Hiervoor geldt voor mij dan wel: ’s avonds een vent, ’s morgens een vent. Samen met mijn ouders bezoeken we de kerkdienst in Yerseke, een Hervormde Bondsgemeente waar ik zelf geestelijk in mijn groot gebracht en belijdenis heb gedaan. Zo vaak kom ik hier niet meer langs dus dan is het wel fijn om wanneer de mogelijkheid er is, deze ook te benutten. De dienst gaan over de liefde van God voor ons als mensen aan de hand van een vrij onbekend hoofdstuk uit Hosea. Steeds wanneer het volk van Israel meer en meer wegliep bij God vandaan zou je denken dat er straf op zou volgen.. maar dan staat er: ‘Zacht leidde Ik hen bij de teugels, aan koorden van liefde trok ik hen mee; ik verloste hen van het juk om hen te laten eten, ik hield hun het voer zelfs nog voor. (Hosea 11:4 NBV) Met deze woorden kwam heel duidelijk naar voren dat God ons onvoorwaardelijk liefheeft en dat wij altijd bij Hem terug kunnen!
’s Middags lekker van de gelegenheid gebruik gemaakt om een keer een hele touretappe te zien. Vandaag is de eerste bergrit en geniet ik van de eerste echte berg van deze tour, de Tourmalet. Veel problemen hebben de meeste renners niet met deze berg, zeker niet wanneer er nog eens 60 kilometer erna gekoerst moet worden. Wat het opstellen van het parcours betreft… Knap werk van de twee vluchters om zo lang voor te rijden en dat ook vol te houden. Het peloton haalt het net niet. Jammer, ik had graag gezien dat de Rabo’s hun eerste succesje konden behalen.. Het zit nog niet echt mee. Morgen kunnen ze uitrusten, wie weet is dinsdag hun dag!

Maandag 13 juli

Vanmorgen staat om 05:15u de wekker. Eigenlijk vaste prik wil ik op tijd mijn dag beginnen in Ede en moet ik nog uit het Zeeuwse vertrekken. Nu pak ik de auto van mijn ouders en rijden we naar het station om daar om zes uur de trein te kunnen pakken. Mijn ouders halen dan later de auto van het station, zodoende kunnen zij nog even lekker blijven liggen. Althans normaliter... Ik kwam er nog net op tijd achter dat ik mijn telefoon in de auto had laten liggen, terwijl ik de auto al op slot had gedaan en de sleutels ook niet meer had. Dus snel naar huis gebeld en mijn vader is toen snel op de fiets met andere sleutels gekomen om zo alsnog mijn telefoon uit de auto te halen… Gelukkig de trein op tijd gehaald en kwamen we tegen negenen aan in Ede.
’s Morgens moest ik nog het een en ander aan materialen terugbrengen wat ik gehuurd had in verband met het regelen van de catering op een bruiloft van donderdag 09 juli jl. Dus nadat ik Amersfoort had gehad zijn we snel naar Baak (ov) en toen terug naar Ede gereden. De resterende tijd besteed met wat administratie en huishoudelijke taken. Ik had extra mijn best gedaan om snel klaar te zijn met dit alles om daarna lekker onderuitgezakt de Tour te kunnen bekijken, om toch een beetje het vakantiegevoel te gaan krijgen: bleek het rustdag te zijn, wat ik achteraf best had kunnen weten!

Dinsdag 14 juli

El Quatorze Juillet, toch een speciale dag… Heel Frankrijk staat op zijn kop om op een dag in het jaar het begin van de revolutie te gedenken. Laatst moest ik hier ook denken toen op 04 juli Lance Amstrong het Amerikaanse volk feliciteerde met de verjaardag van de Verenigde Staten van Amerika. Toen ik mijzelf afvroeg of wij ook zo’n dag hebben, kreeg ik een flash back van de televisiebeelden van 30 april in mijn gedachten: jammer dat die dag op zo’n manier in duigen moest vallen…
Vanmorgen ben ik alvast een cadeau uit wezen zoeken voor mijn afstuderen. Op dit moment ben ik mijn studie aan de PABO op de Christelijke Hogeschool in Ede aan het afronden. Het enige wat ik nog moet doen is mijn afstudeeronderzoek inleveren. Hier ben ik nu mee begonnen en hoop morgen een voortgangsgesprek te hebben met mijn begeleider, ik ben benieuwd.
Mijn ouders willen mij een pak cadeau doen en daarvoor ben ik vanmorgen alvast een pak op maat laten maken, toch gaaf om door een stofje uit te kiezen straks een bepaald pak aangemeten te krijgen!

Woensdag 15 juli

Vanmorgen ben ik in alle vroegte begonnen aan een aantal dagen studie. Aan het eind van de morgen had ik een gesprek over de gang van zaken rond het afstuderen. Gelukkig is mijn begeleider tevreden over wat ik tot nu toe gedaan heb. Hij is op de hoogte van wat ik naast mijn studie nog gedaan heb en wanneer ik het op deze manier beschrijf is het op zich nog een wonder dat ik geen vijfde jaar in hoef. Nee, wanneer alles goed gaat hoop ik begin september te beginnen met de studie Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb er veel zin in en ben erg benieuwd hoe dat zal zijn!
Het leuke is dat ik nu alvast een voorproefje doe van deze opleiding met mijn afstuderen.
Omdat ik een onderzoek doe ter afronding van de PABO moet dit wel een relatie hebben met kinderen of de basisschool. Op zich is het erg leuk om dit toch nog op een geheel andere manier te doen. Het afgelopen jaar heb ik een hogeschoolbrede minor gevolgd van PR & Communicatie bij de opleiding Journalistiek & Communicatie om zo te zien wat ik bij deze opleiding kan meesnoepen en in mijn beroep kan inzetten. Ook heb ik in mijn afstudeerperiode de specialisatie gevolgd van Jong Management, een lessenserie gericht op de directietaken binnen de basisschool. Dit is tegenwoordig net wat meer werk dan het bestellen van de gummen en de potloden en het laten rinkelen van de bel…
Nu heb ik een onderzoek naar het belang van communicatie in de basisschool. Wat is de rol van de media in de externe communicatie voor een basisschool? Op welke manier kan de basisschool de media gebruiken om haar identiteit uit te dragen? Hier tegenover staat wel dat de media in wat minder fijne situaties weer op een andere manier invloed heeft op het imago van een basisschool. Dit zijn situaties als gedwongen ontslagen, ongewenste intimiteiten of wat nu in Ede actueel is geworden, ontvoering van kinderen.
Ik ben van de vier deelvragen nu met de tweede bezig en hoop zo van de week plus maandag en dinsdag van volgende week nog een eind te komen. Zo kan ik eind augustus een concept inleveren en dan kan ik als het allemaal meezit eind begin september het boeltje inleveren en eind september mijn diploma misschien in ontvangst nemen. Heerlijk!

Donderdag 16 juli

De dagen beginnen een beetje hetzelfde eruit te zien. Vanaf ’s morgens 08.30u zit ik nu op mijn vaste plaatsje in de mediatheek. Het voordeel hiervan is dat ik binnen geen idee heb van welke temperatuur of weersomstandigheid het buiten is. Bij warme dagen staat hier de airco hard te blazen en bij koude dagen of regen hoor ik geen spatje… best een verrassing wanneer ik ’s middags buiten kom. Voor de Tour heeft het ook geen zin meer om stiekem tijd van mijn werkdagen af te halen.. Het is een beroerd jaar wat de resultaten betreft, ik hoop echt dat met ingang van de laatste bergen de spanning weer een beetje terug gaat komen! Morgen gaat het peloton weer een paar mooie colletjes pakken en hopelijk zijn er dan een aantal mooie ontsnappingen. Dit geeft spanning.. De reden van mijn enthousiasme is dat ik zelf ook een fervent fietser ben. Sinds mijn 12e jaar heb ik ook een racefiets en heb sindsdien de nodige kilometers op afgelegd. Zo heb ik laatst nog met mijn schoonzusje de Elfstedentocht gefietst. Wat een toch was dat.. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik hieraan begon met nog maar amper 100 trainingskilometers in de benen. Dus was het in principe ook niet gek dat mijn benen met 200 kilometer gingen protesteren. Met nog 30 km voor de boeg moest ik opgeven, nou.. ik zal niet te veel meer mopperen op deze jongens dan: dan heb ik zelfs respect voor onze Kenny van Hummel als laatste man en Rode Lantaarndrager!
Vandaag was het weer een spannende race, vanmiddag ging de school een uur eerder dicht dan gepland en mocht ik mij met een goede smoes voor de televisie zetten. Toch mooi dat Haussler op een geweldige manier zich zo kan handhaven in de bergen. Het hele seizoen is deze kerel goed bezig geweest met knechten en nu is het zijn dag! Echt diep is hij gegaan, dat zie je pas wanneer die jongens over de streep gaan: volgend jaar is het spektakel in ons eigen land! Ik ben er in ieder geval bij!

Labels
Bestuur
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 28 - Daan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juli