Twitter 2

twitter2maandag 13 juli 2009 10:00

Sinds kort heb ik het ook te pakken. Het twitter virus. Of het nu goed of fout is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het een boeiend fenomeen is. Laten zien wat je aan het doen bent en zien wat anderen doen. Op zich niet boeiend zou je zeggen. Toch moet ik zeggen dat ik het leuk vind. Geïnspireerd door minister Verhagen die er zelfs een ministerraad vergadering voor uitloopt, heb ik het gevoel dat dit een hele stap is in het digitale tijdperk. Een tijdperk waar je minder bij elkaar op bank zit, maar meer op elkaars ‘status’ reageert via internet. Of het stap voorwaarts is weet ik niet. De realiteit van wat je doet wordt er niet boeiender door. Wel hoe je elkaars realiteit mee maakt.

Vorig jaar was ik nog sceptisch over hyves en had ik nog nooit van Twitter gehoord. “Al dat digitale geneuzel”. Toch moet ik zeggen dat het schrijven van blogs enzo juist een verrijking is geweest. Tegenwoordig gaan we minder naar discussieavonden, maar doe je dat gewoon via het internet. Als jongeren moeten we er het voortouw in nemen dat dit niet tot vervlakking leidt. Ik erger me kappot aan de manier waarop er op sites wordt gereageerd. “Politici, zakkenvullers zijn het”. Dat soort kreten. Even zeiken en vervolgens anoniem, met de staart tussen de benen weglopen. Ik hoop dat het internet tijdperk juist een goede impuls geeft aan het publieke debat.

Anyhow, ga twitteren zou ik zeggen. Baat het niet dan schaadt het niet! En laat het vooral aan mij weten als je een mening hebt!!! Liefst op een opbouwend kritische manier.

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Twitter 2'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juli