Week 24 - Ruth

donderdag 15 juni 2006 13:30

Deze week in het bestuurslog Ruth van Otterloo, internationaal secretaris van PerspectieF.

Zondag 11 juni: ‘Maak kennis met het leven van Ruth’             
               
   
Goedemorgen! Ik heb er zin in vandaag! Leuk even achter de computer kruipen om iets te schrijven over mijn leventje. Afgelopen week vroeg Harmjan, onze politiek secretaris, of ik als eerste nieuwe bestuurslid de spits wil afbijten met deze bestuurslog. Nou dan doen we dat maar he?! 

’s Ochtends naar de kerk, een evangelische/pinkstergemeente in Emmeloord. Deze zondag staat de Lijdende Kerk centraal. Ik word echt even bewust van het feit dat je medebroeders en zusters vervolgd worden om hetzelfde geloof als jij en ik. Alleen jij en ik worden (nog) niet vervolgd op dergelijke wijze zoals zij dat meemaken. Open Doors die zich hiermee bezighoudt en dit soort dagen initieert geeft de ‘vergeten’ christenen weer een gezicht en maken de Westerse christenen wakker om medegelovigen te ondersteunen in gebed. Een echte ‘wake up call’ dus! Als nieuwe internationaal secretaris sta ik dus ook even stil bij het feit wat de politiek al niet kan doen om dergelijk situaties tegen te gaan of te voorkomen.

Hierbij dus het volgende: PerepsectieF heeft nog steeds een lopende petitieactie voor godsdienstvrijheid in Afghanistan. Voor wie deze nog niet ondertekend heeft, weet wat je te doen staat!! 

s’Middags natuurlijk als echte fan van het oranje elftal de voetbalwedstrijd kijken van Ons Nederlands Elftal. 1-0, geweldig (btw. de wedstrijd an sich was iets minder spectaculair)! Hup Holland Hup, laat de leeuw….!

Maandag 12 juni


Op weg naar Groningen in een drukke overvolle bus met allemaal studenten. Jaja het is wat als je ergens anders studeert dan in je eigen woonplaats  Maar die OV-jaarkaart is een echte uitkomst. Gelukkig heb ik mijn laptop mee die ik gekregen heb van mijn werk. Kan ik lekker beetje mijn aantekeningen van een muziek/aanbiddingsconferentie (www.vpe.nl) die ik afgelopen week heb meegemaakt uitwerken.

De hele middag verder aan mijn scriptie gewerkt. Het komt me de keel echt een beetje uithangen. Een tip voor alle afstuderenden, doe niet te lang over je scriptie, want er komt vaak genoeg iets tussendoor waardoor het weer blijft liggen. Het wordt echt een blok aan je been! Zoals bij mij dus…….

’s Avonds ben ik bezig met de zangdienst voor aankomende zondag. Ik doe dit tegenwoordig om de twee weken, dan mag ik de zangdienst leiden in de gemeente: aansturen van de muzikanten en zangers en de gemeente leiden in de voordienst. Verder wacht de e-mail. Vreschillende mailtjes moet ik versturen om wat dingetjes te regelen.

Dinsdag 13 juni


Vanochtend ben ik actief bezig mijn papieren uit te zoeken van PerspectieF. Inmiddels was er onoverzichtelijke grote stapel papier ontstaan waar ik echt de kriebels van kreeg. Gister had ik al een map gekocht en vandaag dus uitzoeken geblazen om een overzichtelijke geheel van te maken in de map. Een heerlijk werkje  Nu kan ik mijn werk voor PerspectieF pas helemaal goed doen!

Vanmiddag weer bezig voor mijn scriptie. Oei, wat is het warm zeg!! Ik woon in een flatje, 9 hoog, en waar de zon de hele dag in mijn kamer schijnt. Dus dan begrijp je wel wat voor sauna het hier is…..
Tussen door even de post opgehaald uit het postvakje en wat vind ik daar? De nieuwe perspex! Yes, even lezen hoor, scriptie komt later wel ;)  Mijn huisgenootje leest even mee en voelt zich gelijk aangesproken door de kop: ‘Wat te doen bij geen poen?’ Studenten he?! Maar als je even deze maatschappij nagaat kun je alleen maar tot de conclusie komen dat alles om geld draait in deze wereld. Macht is gebaseerd op geld en geldbronnen als allerlei industrieën, grondstoffen, olie en water etc. Ik moet gelijk weer denken aan de uitspraak van Jezus: ‘Je kunt geen twee heren dienen: het is God of Mammon (de god van het geld)’. Dit is vreselijk moeilijk, maar wel haalbaar geloof ik!  

Verder krijg ik aan het eind van de middag een afschuwelijk telefoontje van mijn ex-huisgenoten uit Den Haag waar ik het afgelopen half jaar gewoond heb vanwege mijn stage daar. Eén van mijn huisgenoten is van het weekend dood gevonden op zijn kamer, een epileptische aanval tijdens zijn slaap en gestikt in zijn kussen. Ik ben er helemaal kapot van. Ik kon altijd goed met hem opschieten, vaak gekletst en gepraat over toekomstplannen, samen met andere huisgenoten gegeten etc. Nu is hij er opeens niet meer. En of hij in Jezus geloofde is voor mij nog steeds veen vraag……. Toen ik daar woonde vrolijkte ik de gezamenlijke wc op met allerlei flyers van de jeugdkerk waar ik aan meewerk. Daar stonden allerlei verwijzingen naar God op. Ook natuurlijk veel christelijke muziek gedraaid die hij wel gehoord moet hebben. Ik hou namelijk wel van een hoge decibel aan geluid produceren :-)
De dood is dan weer zo dichtbij...
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 24 - Ruth'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.