Debat in de Balie

woensdag 07 juni 2006 14:35

Naar aanleiding van het gebeuren met geenstijl.nl ontving ik een uitnodiging van de Vara/HCC om naar een debat in debathuis "De Balie" te Amsterdam te komen. Het debat zou gaan over de risico's van profielsites voor jongeren. Aanwezig was de hoofdredacteur van "Ouders Online", een wetenschapster van de universiteit van Utrecht, een CDA Tweede Kamerlid, iemand van het meldpunt Kinderporno, iemand van een profielsite en een groot aantal jongeren.

Ik zat zelf niet op het podium, maar op de eerste rij van het publiek. Mij was gevraagd om mij halverwege in de discussie te mengen.
 
Het was een goed debat, al was ik het met een aantal mensen ontzettend oneens. Met de hoofdredacteur van ouders online bijvoorbeeld. Zij vond het geen probleem dat 64% van de jongeren nare ervaringen op internet hebben, waarvan 35% het ook écht heel erg naar vinden (en bijvoorbeeld wakker liggen).
 
Aan het eind van het debat pleitte ik voor media educatie. De ChristenUnie is daar al heel lang mee bezig. Het voorstel media educatie kon rekenen op brede steun onder de aanwezigen, dus ik kon tevreden zijn. Bij de borrel had ik nog een aantal goede gesprekken waaronder ook een gesprek met de mevrouw van ouders online. We hebben ons meningsverschil nog een keer goed besproken en elkaar, ondanks de felheid in ons debat, vriendelijk de hand geschud.
 
Op http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/vara/consumenten/consumentenextra/bb.20060616-0052.asf
kun je het hele debat (1,5 uur) terugzien. Vanaf 38 minuten meng ik mij in de discussie. Op iets meer dan 47 minuten zie je mijn aanvarinkje met de hoofdredacteur van Ouders Online. Overigens is de hele discussie zeer de moeite van het bekijken waard!
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Debat in de Balie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.