JOPLA

vrijdag 02 juni 2006 15:15

Vandaag zijn Harmjan, Gijsbert en ik te gast bij stichting JOPLA. JOPLA is een stichting die leuke en gezellige activiteiten verzorgd voor mensen met lichamelijke beperkingen. Zo organiseren bijvoorbeeld vakanties en dagjes uit. Ik had met de voorzitter van JOPLA afgesproken dat we in ons gesprek de mogelijkheden zouden onderzoeken voor een eventuele gezamenlijke actie van PerspectieF en JOPLA.

Het gesprek vond plaats in Utrecht. Namens PerspectieF waren Harmjan en Gijsbert ook mee gekomen. Wel gezellig, een keer met z'n drieën on tour. Namens JOPLA waren de voorzitter en de directeur van de werkorganisatie aanwezig. Het gesprek duurde ruim een uur.

 

Er zijn genoeg ideeën voor acties ontstaan. Het blijkt echter lastig te zijn om PerspectieF en JOPLA dezelfde richting in te krijgen. JOPLA vind eigenlijk dat de politiek haar dossiers een keer goed moet lezen, omdat ze alle problemen wel kent. Daarom heeft actievoeren om een probleem aan te kaarten niet zo veel zin volgens hun. Zij willen liever een leuke actie die zich richt op de mogelijkheden van gehandicapten, in plaats van op de beperkingen. Wij waren dat voor een deel eens met JOPLA, maar zijn ook van mening dat er in de maatschappij wel wat mis is met betrekking tot toegankelijkheid voor bijvoorbeeld rolstoelen.

 

Zodoende kwam er een aantal ideeën op: een brandoefening in een treinstel, een horecatest, een estafette door heel Nederland, etc.. De komende tijd zal duidelijk moeten worden of de actie doorgaat. Als je zin hebt om mee te denken of te organiseren met acties, mail dan naar acties@perspectief.nu.



Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'JOPLA'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.