Kenia-reis bijeenkomst

woensdag 20 september 2006 11:26

Deze middag reisde ik naar Houten, waar ik verwacht werd op de voorbereidingsbijeenkomst voor de reis naar Kenia. Alle reisgenoten waren aanwezig en we kregen uitgelegd hoe het programma eruit zou zien. Ook keken we naar een presentatie en een filmpje.

Het programma ziet er echt ontzettend interessant uit. Zo mag ik een dag meelopen met iemand van mijn leeftijd, die zelf HIV geïnfecteerd is. Hij of zij laat me zijn of haar sloppenwijk zien en vertelt me over hoe het is om met een HIV besmetting te leven. Ook gaan we naar een weeshuis waar kleine kinderen (0-4) zitten, een tehuis voor straatjongeren, de Nederlandse ambassade en een wildpark. Ik ben echt ontzettend benieuwd. Toch zie ik er ook wel een beetje tegenop. Je hoort vaak mensen zeggen dat het ruiken en zien van armoede, je als mens verandert. Dat zou best kunnen. Ik denk dat het ontzettend heftig is om de gevolgen van het AIDS virus te zien.

Dat is echter precies de bedoeling van de reis. Prisma heeft verschillende jonge Christelijke opinieleiders en verslaggevers uitgenodigd voor de reis, met als doel dat we ons bewust worden van de AIDS problematiek en de armoede. Uiteraard is het vervolgens de bedoeling dat we hierover wat vertellen aan onze leden en in de pers. Daarom zal er wanneer ik terug ben uit Kenia en de verkiezingen achter de rug zijn een avond georganiseerd worden. Op deze avond doe ik samen met enkele andere deelnemers verslag van de reis. Wil je hierover op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mail naar info@perspectief.nu.

Verder zijn we met elkaar een kaartenactie begonnen: We vragen onze leden om een kaart te sturen voor Kenia. Meer hierover op http://www.perspectief.nu/k/n8371/news/view/129556/58642/Stuur-een-kaart-naar-Kenia.html


Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Kenia-reis bijeenkomst'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.