Week 36 - Annemieke

maandag 04 september 2006 16:27

Maandag 4 september
Ik val weer met mijn neus in de boter. Na drie weken kamperen in Noord-Italië en Zuid-Frankrijk, mag ik vandaag weer aan het werk. En dankzij mijn goede planning (ja,ja) heb ik het vandaag gelijk weer lekker druk. Ook vraagt PerspectieF mijn aandacht weer, want ’s avonds vergaderen we als DB (dagelijks bestuur) van PerspectieF. Dat betekent dat ik samen met Rogier, Anton en Harmjan de lopende zaken van de vereniging doorspreek. Dit keer in een prachtig huis in Soest, waar we tevens van een goede maaltijd kunnen genieten. Eigenhandig klaargemaakt door Rogier! Tussen het eten van kippenpoten door, bespreken we onze agenda. Een groot deel van de tijd praten we over de verkiezingscampagne van de ChristenUnie, waarin wij ook als PerspectieF ons aandeel zullen nemen. We zijn eigenlijk best een beetje trots dat de slogan ‘Voor Elkaar’ weer terug komt in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, dat ‘Duurzaam voor elkaar’ heet. Ere wie ere toekomt: Harmjan is de bedenker van deze leus!

Dinsdag 5 september
Na een relatief kort nachtje, gaat alweer vroeg de wekker. Dat betekent voor mij het sein om de oven aan te zetten, een eitje te koken en andere lekker dingen klaar te zetten. Vandaag is Luuc namelijk jarig en dan is een ontbijt op bed wel op zijn plaats! Omdat ik gewoon moet werken, is het wel een vroeg ontbijt. Helaas voor Luuc, die de hele morgen verder vrij heeft. Ook na het werk, staat deze dag in het teken van het verjaardagsfeest.

Vandaag is ook de dag dat het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie officieel gepresenteerd werd, namelijk om 12.45 uur in Nieuwspoort. Op de website van de ChristenUnie (www.christenunie.nl) kunt je het verkiezingsprogramma lezen. Doe dat ook! En mail ons (bestuur@perspectief.nu) je reactie op dit programma, wij zijn benieuwd naar jouw mening! Vanmorgen op Radio 1 hoorde ik André Rouvoet al een tipje van de sluier oplichten. Hij wil dat ouders een kindgebonden budget krijgen van de overheid, dat ze zelf kunnen uitgeven aan de diensten die ze willen. Sinds kort heb ik ook interesse voor dergelijke onderwerpen, want momenteel ben ik 20 weken zwanger! Dit is voor mij de reden om bij de volgende AV, tijdens het congres van de PerspectieF op 3 en 4 november (komt allen!), af te treden als bestuurslid. Mocht je belangstelling hebben voor de leuke functie van Algemeen Secretaris, dan hoor ik het graag. Je kunt me mailen (secretaris@perspectief.nu) of bellen (06 122 362 27).

Woensdag 6 september
Vandaag heb ik de campagneplannen van PerspectieF doorgenomen. Rogier heeft de afgelopen dagen wat op papier gezet en het ziet er goed uit! We proberen aanwezig te zijn op o.a. scholen en debatten en natuurlijk willen we onszelf ook via het internet gaan profileren. Ik was vandaag wel helemaal in de stemming van de verkiezingen, omdat ook nog eens het verkiezingsprogramma met de post kwam. Een heel dik boekwerk is het geworden, met in elk geval een mooie vormgeving.

Donderdag 7 september
In Nederland wordt je geacht allerlei afval te scheiden en voorzichtig met giftige stoffen om te gaan. En terecht! Onze verantwoordelijkheid voor het milieu is groot, wij mogen het rentmeesterschap over de schepping niet vergeten. Vooral voor bedrijven betekent dit soms een extra kostenpost. En dat Nederlandse bedrijven dit proberen te omzeilen, bleek ook vandaag. Nadat afvalstoffen niet werden verwerkt door Amsterdam Port Services, is het schip Probo Koala doorgevaren. Ditzelfde schip heeft gisteren in Ivoorkust voor een ware milieuramp gezorgd. Er zijn zelfs al drie mensen (waaronder twee kinderen) door om het leven gekomen. Voor mij toont dit weer het belang aan van een goede zorg voor het milieu, ook door een goede verwerking van afval. De prijs voor onze welvaart is hoog. Onze producten worden ten koste van de gezondheid in derde wereldlanden gemaakt. Zij werken onder slechte omstandigheden en ook de afvalstoffen worden weer bij hen geloosd. Hoe lang kan dit nog door gaan?

Vrijdag 8 september
Vrijdagmiddaggevoel, ken je dat? Op mijn werk is het vrijwel uitgestorven op de vrijdag. Typisch een dag om al je klusjes af te ronden, achterstallige mailtjes te beantwoorden e.d. Hoewel ik prachtig werk doe, is het ook altijd weer leuk om uit te zien naar het weekend. Vanavond hebben we een studiekring over een boek van meneer Aalders en morgen houdt Luuc (mijn man) zijn verjaardag, morgenavond b.b.q. met de Bijbelkring van de kerk…. ’t Wordt weer lekker druk, maar dat is geen probleem…

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 36 - Annemieke'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.