Avond Youth-IMD

afbeeldingrogier2vrijdag 29 september 2006 14:00

Op 29 september organiseert een bijeenkomsthet Youth-Imd, waarbij PerspectieF betrokken is, een avond over Ghana, Kenia en democratie. De bijeenkomst vind 's middags in Utrecht plaats.

New African politics; a youth alternative?

Deskundigen op het gebied van Ghana, Kenia en democratie zullen spreken over machtsmiddelen in een jonge democratie en de politieke speelruimte voor youth wings

Hoe kunnen jongeren in Afrika zich politiek organiseren en doorstromen in een politieke partij, ja zelfs in het nationale parlement? Wat houdt hen tegen om actief te zijn of te worden?

Denk mee over de politieke speelruimte die je zelf hebt in Nederland, ook als politieke jongerenorganisatie PerspectieF. Vergelijk het eens met die van je leeftijdsgenoten in Afrika.

Zij hebben te maken met het zogeheten intergeneratie-conflict. In Kenia bijvoorbeeld hebben politici van boven de 60 jaar een meerderheid in het parlement! En in hoeverre bepaald jouw etnische en sociaal-economische achtergrond je stem in de politiek..?

Kom naar de Afrika-middag en ontmoet daarbij ook jongeren die actief zijn in andere Nederlandse politieke jongerenorganisaties als de JS en de JOVD.

Waar?                                                Wanneer?

Florin                                       vrijdag 29 september van 14.00 – 17.00 + borrel
Nobelstraat 2-4
3512 EN Utrecht                                            

Het Youth-IMD wil jongerenparticipatie in de zogeheten landen van Zuid bevorderen. Hebben we als christelijke politieke jongeren iets te bieden en waar liggen de grenzen aan onze ‘macht’?

Voor meer informatie, mail Truusvandersloot@hotmail.com

 

 

Labels

« Terug

Reacties op 'Avond Youth-IMD'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.