Schriftelijke vragen Eppo Bruins e.a. over het bericht ‘Vliegers Lelystad slaan alarm’

woensdag 04 december 2019 00:00

Schriftelijke vragen Eppo Bruins en de Leden Kröger (GroenLinks) en Paternotte (D66) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat

Kamerstuknr. 2019Z24070

Vraag 1
Kent u het bericht «Vliegers Lelystad slaan alarm»? 1)

Vraag 2
Klopt het dat er op Lelystad Airport driehonderd banen op de tocht staan?

Vraag 3
Klopt het dat vliegscholen, onderhouds- en andere luchtvaartbedrijven worden gedwongen de helft van hun vluchten te schrappen?

Vraag 4
Zijn de banen die verloren gaan als gevolg van de uitbreiding van Lelystad Airport naar groot commercieel luchtverkeer meegenomen in de MKBA Lelystad Airport? Zo ja, hoe is dit geschat en wat is het aantal? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5
Hoeveel banen komen er volgens de MKBA naar schatting bij als gevolg van de uitbreiding van Lelystad Airport? En hoe verhoudt dat aantal zich tot de banen die dreigen verloren te gaan?

Vraag 6
Wanneer de banen die verloren dreigen te gaan als gevolg van de uitbreiding van Lelystad Airport worden meegenomen in de MKBA, valt de MKBA dan nog positief uit?

Vraag 7
Alle plussen en minnen tegen elkaar wegstrepend en verdringing meegere-kend, hoeveel extra directe arbeidsplaatsen zal Lelystad Airport naar verwachting gaan opleveren binnen de gemeente Lelystad? Kunt u deze berekening post voor post toelichten?

1) De Telegraaf, 1 december 2019 (https://www.telegraaf.nl/nieuws/589942335/vliegers-lelystad-slaan-alarm)

Meer informatie

Labels
Bijdragen
Eppo Bruins
Infrastructuur

« Terug

Archief > 2019 > december