Schriftelijke vragen Joël Voordewind, Kees van der Staaij (SGP) en Martijn van Helvert (CDA) over de veiligheid van de advocaat van de Asia Bibi, de heer Saif ul-Malook, nu hij teruggekeerd is naar Pakistan om haar zaak te verdedigen

dinsdag 19 februari 2019 00:00

Schriftelijke vragen Joël Voordewind, Kees van der Staaij (SGP) en Martijn van Helvert (CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken

Kamerstuknr. 2019Z03216

Vraag 1
Bent u bereid Saif al-Malook voor te dragen voor de Mensenrechtentulp, aangezien hij met gevaar voor eigen leven Asia Bibi verdedigd heeft in de zaak tegen haar vanwege vermeende godslastering?

Vraag 2
Nu hij met gevaar voor eigen leven is teruggekeerd om ook de laatste fase van Asia Bibi’s proces zelf af te ronden en haar opnieuw te verdedigen, bent u bereid hem opnieuw bescherming te bieden wanneer de bedreigingen tegen hem opnieuw urgent worden? Is hij te allen tijde welkom in Nederland als zijn veiligheidssituatie dat vereist?

Vraag 3
Klopt het dat het Europese Schengenvisum van de heer Malook nog steeds geldig is?

Vraag 4
Kan Nederland bijdragen aan zijn veiligheid in Pakistan? Zo ja, hoe?

Vraag 5
Is Saif ul-Malook welkom om de Mensenrechtentulp zelf in Nederland in ontvangst te nemen, mocht deze inderdaad aan hem worden toegekend?

Meer informatie

Labels
Bijdragen
Buitenlands beleid
Joël Voordewind

« Terug

Archief > 2019 > februari