Voorjaarsforum Natuurmonumenten

woensdag 05 april 2006 11:51

Deze ochtend, woensdag 5 april, was ik te gast op het voorjaarsforum van natuurmonumenten. Al in november 2005 was ik benaderd met de vraag of ik op deze dag wilde komen om op het podium in discussie te gaan met Ruben (JS, PvdA jongeren), Klaas Jeroen (JOVD, VVD jongeren) en Ronald (CDjA, CDA-jongeren). Het onderwerp was natuur.

Ik kreeg een notitie opgestuurd waar PerspectieF een reactie op moest geven. Onder andere deze reactie zou de basis vormen voor de discussie. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Arend-Jan (politiek commissaris milieu en duurzaamheid van PerspectieF) schreef ik een reactie. Vandaag was het dan zover: het debat.
 
Het congres werd gepresenteerd door Pieter Hilhorst.

Na de pauze was het onze beurt voor het debat. Het was een leuk gesprek en we hebben erg gelachen (de zaal ook trouwens). Daarnaast hebben we ook een aantal inhoudelijke thema’s besproken. Op het congres was de algemene stemming een beetje dat natuur en economie prima samen gaan en dat daar geen tegenstelling tussen is. Zowel de voorzitter van Natuurmonumenten als de voorzitter van de VROM-raad benadrukte dit. Ik bestreed dit, want volgens ons is er weldegenlijk een verschil. Kiezen voor natuur betekent namelijk vaak dat je economisch andere keuzen moet maken. Als je meer over dit thema wilt weten dan kun je mailen met Arend Jan via
milieu@perspectief.nu.
 
Na afloop was er echt een ontzettend lekkere lunch (goedbelegde broodjes, verse jus, etc. Allemaal biologisch natuurlijk). Daar sprak ik met diverse mensen. Het viel mij op hoeveel Christenen er waren op het congres, en ik was blij dat ze de moeite namen om even een praatje te maken. Ik ben blij dat we rentmeesters zijn van Gods planeet Aarde. Laten we er samen zuinig op zijn.
 
Rogier
 
Ps. Ik heb nog een nieuwtje: wist je dat je lader van je mobiele telefoon stroom gebruikt als je hem in het
stopcontact laat zitten (zonder je telefoon)? Ik niet dus!
Voortaan dus lader uit het stopcontact halen als je batterij vol is!
 
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Voorjaarsforum Natuurmonumenten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.