Week 15 - Harmjan

maandag 10 april 2006 19:34

Maandag 10 april
Vandaag een relaxte dag. Ik lees een boekje (Retour Den Haag van Ed van Thijn, een deel van de oogst van mijn verjaardag van een paar weken terug) en ga naar college. Halverwege gaat het brandalarm. Mijn docent zegt doodleuk "blijven zitten, dat doen wij niet". Een daverend gelach van de studenten, deels zenuwachtig, deels gewoon. Toch maar naar buiten. Het lijkt een oefening, maar ik wacht een bevestiging niet af. Het college was toch saai, een mooie smoes. Ik fiets snel naar huis om verder te lezen.

Rogier belt me even. Hij attendeert me op een opstootje binnen het CDA. Is al weer twee weken geleden, maar het is niet echt netjes van Ronald (voorzitter CDjA) om zijn partij zo inhoudloos aan te vallen. En het is ook niet netjes van de medewerkers van het CDA. Normen en waarden he... ;-)

Het ND kopt op pagina drie dat Rutte en Verdonk net doen alsof er niets is gebeurd. Wat is politiek toch heerlijk hypocriet. Ik vind het wel spannend, die strijd binnen de VVD. De ChristenUnie zou zich ook wat opener op moeten stellen wat dat betreft. Hup, geef die leden maar wat meer invloed op het keizen van een leider. Kunnen we eerst wennen door een paar decennia Rouvoet te stemmen en daarna voor het echie!

Dinsdag 11 april
Vanavond was Ronald (voorzitter CDjA) in Barend en van Dorp. Ff uitleggen hoe dat opstootje  waar ik het gisteren al over had in elkaar steekt. Ook wordt zijn mening gevraagd over de opvatting die Balkenende in Indonesie heeft verwoord over het Homohuwelijk. Onze premier maakte naar aanleiding van een vraag over het homohuwelijk melding van het feit dat hij dat lastig vindt, omdat hij tegen heeft gestemd, als een van de weinige CDA'ers. Ronald reageert net als de coalitie: "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, hij heeft het homohuwelijk niet verdedigd. GROOT ALARM!". Tja, het is me ook wat als een premier naar eer en geweten een antwoord geeft. 

Premier, een goed optreden. We zijn voor het eerst in tijden een beetje trots op u!

Verder ga ik vanavond naar de indieningsborrel voor besturen van mijn studentenvereniging. Ik doe zelf met wat vrienden mee met een bestuur voor de lol. Een beetje campagnegeintjes uithalen, daar hou ik van. Na een rondje brallen, ff lekker de korpsbal uithangen en een paar biertjes vertrek naar huis. Welterusten en morgen gezond en vooral vroeg weer op, om Sonja Barends maar weer eens half te quoten.

Woensdag 12 april

Vandaag bespreek ik met Rogier enkele punten voor de komende week. Hij gaat een weekje weg naar Rome, dus ik moet even op de winkel passen. Hij heeft een weekje rust wel verdiend, want hij heeft hard gewerkt het afgelopen jaar. Nu hij toch weg is misschien een mooi moment om eens stil te staan bij het functioneren van Rogier ;-) Het afgelopen half jaar heeft de vereniging als een trein gedraaid. We maken minder slordige foutjes, komen leuk in de media en zijn inhoudelijk goed bezig. Bovendien hebben we erg veel lol met elkaar. Daar zijn ook al mijn andere collega's natuurlijk verantwoordelijk voor, maar niet zonder de bezielende leiding van Rogier. Conclusie: hij mag blijven :-)

Of de koningin ook mag blijven is deze woensdagavond nog maar de vraag. Ik ga naar een debat van het Republikeins Genootschap. Edwin de Roy van Zuydewijn zat op de eerste rij. Best gek. Ik had overigens verwacht niet al teveel aan het woord te komen. De meeste politieke jongerenorganisaties zijn tegen de monarchie en het doel van de avond was om te bespreken wat er moet gebeuren om binnen 10 jaar een republiek te hebben. Alleen CDjA en wij waren voor. (SGP-jongeren waren niet aanwezig). Dat hebben we geweten. We kregen de volle laag en eigenlijk is er van de discussie over hoe we tot een republiek moeten komen weinig terecht gekomen. Ik heb heerlijk gediscussierd. Mijn leukste debatavond sinds tijden.

Donderdag 13 april

Vandaag word ik gebeld door NRC-next. Ik hoor om 12 uur dat ze voor drie uur een opinieartikel willen hebben. Ik duik snel achter mijn laptop, laat mijn huisgenoot, met wie ik ook samen studeer, achter met een belangrijke opdracht voor school en begin te typen. Ik vind het altijd gek hoe je toch weer een paar uur nodig hebt om het artikel helemaal goed te krijgen. Maar het lukt en morgen staat het artikel er als het goed is in. Leuk om ook eens in een wat minder voor de hand liggende krant te komen als PerspectieF.

S'avonds heb ik de avond van de studentenvereniging. Het is openavond voor de aankomende studenten die misschien ook bij de VGSL willen. Leuke mensen! Grappig genoeg hebben we een lezing van Christian van Bemmel (voorzitter van de SGP-jongeren) Na afloop brainstormen Christian en ik nog even over de toekomst van SGP en ChristenUnie. Hij verweet PerspectieF in zijn lezing dat ze meer afstand met de SGP willen. Dat komt volgens mij omdat we als SGP en ChristenUnie duidelijk moeten zijn. Of we gaan werken aan een veel intensievere samenwerking met als uiteindelijk doel in elkaar opgaan of we zijn duidelijk over het feit dat we twee verschillende partijen zijn. Ik geloof zelf dat over 50 jaar de ChristenUnie en SGP weer bij elkaar in bed kruipen. En dat is ook hard nodig voor de christelijke politiek. Maar samenwerken om praktische redenen, zonder ook maar een poging om verder bij elkaar te komen, zonder een vast omschreven doel, vind ik slap. Dan liever duidelijkheid over de verschillen en alleen inhoudelijke samenwerking waar mogelijk.

Tot morgen,

Harmjan

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 15 - Harmjan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.