Week 16 - Peter

dinsdag 18 april 2006 19:31

In het weblog van deze week Peter de Kluijver, penningmeester van PerspectieF

Zaterdag 22 april
 
Zo, het zit er zo’n beetje op. Dit is mijn laatste weblog voor PerspectieF. Zoals al aangekondigd heb ik het congres van de ChristenUnie gemist (volgende keer ben ik er weer bij) en heb samen met mijn vader een prachtige vlonder aangelegd. Dat was heel leuk, als viel het weer wat tegen.
 
Vandaag ook weinig nieuws gekeken. Ik heb alleen gezien dat we nu voortaan onomwonden mogen zeggen wat Balkenende zelf ook weet, de PvdA Verdonk alweer zat is én dat Verdonk het alweer beter doet in de peilingen. Allemaal weinig schokkend, maar wel treurig nieuws dus ;-).
 
Ik houd er maar eens mee op dus en ga lekker weekend vieren. Vaarwel voor wat betreft mijn weblog, en hopelijk tot ziens op onze AV!
 

Vrijdag 21 april
 
Het is weekend! Als werkende jongeling waardeer je dat toch meer dan als student. Dan heb je eigenlijk altijd en tegelijk nooit weekend, lees vrij. Nu wel, en daar ga ik van genieten.
 
Vanmorgen kwam ik ons actieve lid Sander Beukelman tegen. Ik herkende hem niet direct, en toen dacht ik ook nog ten onrechte dat hij vooral in Rotterdam actief was. Sorry Sander! Nu heb ik je weer helemaal scherp op het netvlies, en hopelijk tot 20 mei op de AV.
 
Ik hoop dat velen van jullie van je lidmaatschap van PerspectieF gebruik maken en naar het ledencongres van de ChristenUnie gaan. Als lid van PerspectieF mag je daar voluit meepraten over het verkiezingsprogramma van de partij, voor de komende verkiezingen. Overigens geef ik daarbij het slechte voorbeeld… Mijn vader heeft me hard nodig als klusjesman, en de enige ‘mogelijkheid’ bleek morgen te zijn. Wel jammer, maar denkend aan alle sponsoring van de afgelopen jaren en de keren dat ik hem zelf liet klussen en wél naar congressen e.d. ging besloot ik toch maar ja te zeggen.
 
Opmerkelijk bericht overigens over de SGP: vrouwen mogen binnenkort ‘volwaardig’ lid worden. Tussen aanhalingstekens, want raadslid of wethouder worden blijft buiten hun bereik. Toch is het natuurlijk een stap in de goede richting wat mij betreft. Het lijkt me wel lastig om die beslissing te nemen terwijl de Clara Wichmann activisten in je nek hijgen, en je met een rechtszaak over je subsidie bezig bent. Dat wekt de indruk dat je voor de subsidiekwestie je principes overboord zet, terwijl dat niet het geval is. Het beste recept lijkt mij nog altijd om de SGP gewoon de SGP te laten zijn, mét subsidie en een eigen standpunt over vrouwen. En dan is het waarschijnlijk wachten tot de SGP jongeren van nu SGP bestuurders zijn. En verder moeten ze het lekker zelf weten, en vrouwen die echt politiek actief willen worden zijn van harte welkom bij een andere partij!
 
De uitsmijter van vandaag: Goed gesproken Ed! Tot morgen.
 

Donderdag 20 april
 
Vandaag niet veel bijzonders meegemaakt. Het was een gewone werkdag met weinig bijzondere dingen. Dat heb je wel eens. 's Avonds nog een paar mailtjes voor PerspectieF afgewerkt. En nu ga ik even een wijntje drinken met Caroline en proberen bij te houden hoe Ajax het doet tegen Feyenoord. Nu staan ze in ieder geval 1-0 voor, beter!
 
Helaas hebben Mark Rutte en Rita Verdonk niets raars geroepen vandaag, dus daar kan ik ook al niets over vertellen. Morgen weer een betere (en langere) log.
 
Tot morgen!
 

Woensdag 19 april
 
Vanmorgen was het even een heel zware morgen. Ik had voor mijn werk om 10.00 uur een afspraak in Den Helder, bij de lokale ‘boerenleenbank’. Mijn eerste buitenlandreis heb ik dus alweer gehad… (sorry Kop van Noord-Hollanders). Uitgestrekte vlaktes met braakliggende bloembollenvelden (ik kom ook uit de polder maar dit waren wel heel lege vlakten), een flink dialect en een wind die alle gel uit je haar föhnt. O ja, en dik 3,5 uur reizen, dus reken maar uit! Maar wel een goed en leuk gesprek gehad, dus dat maakte weer veel goed.
 
Daarna weer terug naar Utrecht om de werkdag vol te maken, en weer terugreizen naar huis. Geen vergaderingen deze week. Ik ben wel ’s avonds bezig de begroting af te maken voor de komende AV. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de begroting die in het najaar zijn gesteld. Maak je overigens geen zorgen, het zijn leuke wijzigingen! Komende AV moeten we ook verantwoording afleggen over onze financiële handel en wandel in 2005, naar aanleiding van het financieel jaarrapport 2005. En weer geldt: maak je geen zorgen! Ook ben ik bezig met de jaarplanning van de penningmeester. Ik moet mijn werk overdragen aan Anton, en dat wil ik zo goed mogelijk doen natuurlijk. Caroline heeft een vergadering vanavond dus ik ben alleen thuis. Weet ik ook eens hoe dat voelt!
 
Leuk voorstel trouwens van Rouvoet. De opmerking van Balkenende (‘Verdonk heeft een lesje staatsrecht nodig’) is wat mij betreft een dodelijke, maar het zal weinig indruk op haar maken, helaas. Overigens kan het af en toe geen kwaad om Balkenende eens te wijzen op de uitspraken die hij deed ten tijde van Paars II. Rouvoet doet dat in dit persbericht. Ik weet er nog wel één: Als financieel woordvoerder had Balkenende toen kritiek op Zalm, omdat deze in het zicht van de verkiezingen teveel ‘cadeautjes’ uitdeelde. Ik denk dat Zalm zich dat nog wel zal herinneren als Balkenende of Verhagen binnenkort langskomt…
 

Dinsdag 18 april

Een dagje later dan anders vanwege Pasen, maar hier is dan toch de aftrap van mijn laatste bestuurslog. Op 20 mei draag ik het penningmeester stokje over aan Anton de Wit. Daar heb ik alle vertrouwen in, maar ik zal het missen!

Het afgelopen weekend was heerlijk ontspannen. Het was vooral een mooi Paasweekend met veel aandacht voor de christelijke betekenis. Vrijdag, zondag en maandag mochten met onze gemeente denken aan het werk van Jezus Christus. De rest van het weekend was super. Zwagertje Stefan kwam logeren, we hebben heerlijk gegeten bij mijn ouders en maandagmiddag heb ik ouderwets de hele middag gevoetbald! Vandaag voelde ik dat goed in de benen, maar dat was het waard.

Overigens is werken bij de Rabobank, wat ik nog steeds met heel veel plezier doe, soms een beetje hetzelfde als werken bij de Belastingdienst. Ik heb vrienden die elke maand veel geld overmaken aan de Rabobank (in ruil voor een huis...), en denken vervolgens dat ik dan best alle rondjes kan geven... Prima, maar maak dan het hypotheekgeld ook maar direct op mijn rekening over.

Leuk trouwens, die verkiezing van VVD lijsttrekker. De voorkeuren van de VVD leden zijn ondoorgrondelijk (Verdonk ligt dik voor), maar het levert leuke krantenartikelen op. De JOVD is voor Rutte, en dat was ik ook al, maar ik ben bang dat hij het niet wordt...

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 16 - Peter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.