Week 6 - Peter

maandag 06 februari 2006 22:41

Toch zijn we als christenen wel erg afgestompt voor beledigingen. ‘Wij’ zijn ze al sinds de jaren 60 gewend, maar het hoort eigenlijk nooit te wennen.


In de bestuurslog van deze week Peter de Kluijver, vice-voorzitter & penningmeester


Woensdag 8 februari 2006

 
Vandaag laat ik iets meer van mij horen dan gisteren. Het was de dag van mijn eerste opdracht voor de andere bank. De reis voerde naar Eindhoven, naar het hoofdkantoor van ‘De Lage Landen’. De wat? De leasemaatschappij van de Rabobank. Overigens ‘doen’ ze relatief weinig in auto’s, maar vooral allerlei andere apparaten over heel de wereld (landbouwwerktuigen in Brazilië en kopieerapparaten in de VS).
 
Ik ga me niet echt bezig houden met het kernbedrijf van DLL. Alhoewel? Ik richt me op het integreren van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de kerntaken van de bedrijfsprocessen. Dus eigenlijk juist de kerntaken.
 
Wat me opviel in het kantoor: De hoogste baas van deze toch flinke multinational zit gewoon in een kantoortuin met zijn bureautje, alsof het een clubje MKB’ers betreft. Wel leuk om te zien, weer eens wat anders dan een directie met een eigen verdieping, waar je het niet waagt om te komen..
 
Veel nieuws was er volgens mij vandaag niet in de wereld. Uiteraard de dagelijkse portie rellen in het Midden Oosten en reacties daarop, maar daar kunnen we het niet elke dag over hebben. De grote vraag is natuurlijk: waar blijft Pechtold? Meestal is hij in het nieuws als ik logdienst heb, maar ik ben bang dat D66 zich verstopt heeft in een oude bunker in de duinen of zo, tot het schaamrood een beetje gezakt is. Dat kan nog wel even duren dus…
 
Tot morgen!
 
P.S.: Al gesolliciteerd?

dinsdag 7 februari   
 
Hoi, een beetje een korte weblog van mij vandaag. Ik was weer laat thuis uit Utrecht, en ik zit nu eigenlijk aan mijn scriptie te werken. Die moet deze maand af en dat wordt nog hard werken.
 
Overigens, voor we het vergeten: je hebt nog een weekje om te solliciteren naar zo’n prachtige plaats in ons bestuur. Heel leuk natuurlijk! Bijvoorbeeld op mijn functie, en dat is een aanrader hoor ;-)
 
Morgen weer meer, tot morgen!


maandag 6 februari 2006

Zo, ik mag weer een week jullie reporter vanuit het bestuur zijn. En dat doe ik natuurlijk graag.

Deze eerste weblog schrijf ik vanaf thuis. We zouden vanavond AB vergadering hebben (=algemeen bestuur), maar ons aller voorzitter had verplichtingen elders. Tja, en dan houdt het op. De vergadering houden we dus nog tegoed. Mijn dagen overdag zijn ontzettend interessant, maar niet zo erg voor de weblog ben ik bang. Sinds 1 februari ben ik als jongste bediende in dienst getreden bij de Rabobank (‘trainee’ noemen ze dat dan) en dat is behoorlijk intensief. Tot nu toe ben ik elke dag dik in de avond thuisgekomen, dus dat belooft nog wat. Het is wel heel boeiend. Niemand gelooft het natuurlijk, maar werken bij een bank kan echt heel spannend zijn. Maar heel veel verhalen kan ik daar verder ook niet over vertellen, behalve dat ik vanaf woensdag in Eindhoven aan mijn eerste echte opdracht begin.
 
Ondertussen draait de wereld gewoon door, en hoe. Vooral in Arabië (zoals ik gisteren een dominee prachtig 19e eeuws hoorde zeggen). Wat een ontzettende rellen over de cartoons. Ik ben geneigd het te zien als zwaar overtrokken reacties, en dat zijn het natuurlijk ook. Toch zijn we als christenen wel erg afgestompt voor beledigingen. ‘Wij’ zijn ze al sinds de jaren 60 gewend, maar het hoort eigenlijk nooit te wennen.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 6 - Peter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.