Campagne voeren in Amsterdam

donderdag 16 februari 2006 22:34

Vandaag was ik in Amsterdam om campagne te voeren. De nationale Jeugdraad (http://www.stemjong.nl) organiseert een stedentour deer heel Nederland. Verschillende Politieke Jongerenorganisaties promoten h n vereniging en gaan op straat met elkaar in de debat. Deze (regenachtige) middag ging ik, gehuld in ChristenUnie verkiezingsoutfit, de straat op om met mensen te praten over politiek.

Maarten, van PerspectieF Amsterdam, was al aanwezig toen ik arriveerde. Helaas was net zijn tas uit de auto van de jeugdraad gestolen. Ongelofelijk, dacht ik: dat mensen dat zomaar doen. Maar goed, na mij verzekerd te hebben dat mijn portomonee, camera en telefoon veilig waren stapte ik zelfverzekerd op wat mensen af. Dat was echt cool om te doen. Mensen waren
geinteresseerd en vonden de ChristenUnie een goede partij.

Joost Meggerink van de Jeugdraad kwam nog lachend naar me toe:  Ik vraag net wat iemand gaat stemmen. Zegt ie: Ik stem VVD, want ik bent tegen het kapitalisme, haha . Tsja  zo zie je maar weer, dacht ik. Er is nog een hoop uit te leggen.

Op een gegeven moment werd ik geroepen door een groepje van ongeveer 6 of 8 Marokkaanse / Marokkaanslijkende jongens. Ik stapte op hen af en ging met ze in gesprek. Dit was een leuk gesprek. We hadden het over celstraffen, startkwalificaties en hun invulling van het dagelijks leven. Ondanks dat ik het vaak lastig vind om met een wat grotere groep  hangjongeren  te spreken was dit echt een heel leuk gesprek. Ze gaan stemmen, maar ze weten nog niet waarop:  Nee jonge, ik moet eerst die stemwijzer invullen! .
 
De jeugdraad start de komende weken nog in Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Utrecht.
Wil je een keer mee op campagne? Mail dan naar kloplysette@hotmail.com of kijk op campagnesite
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Campagne voeren in Amsterdam'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.