Gerald Troost-avond in Almelo

vrijdag 17 februari 2006 16:33

Vanavond was ik in Almelo op een Gerald Troost (www.geraldtroost.nl) avond. Het was de eerste keer dat ik bij zo'n avond aanwezig was, dus ik was erg benieuwd. De avond stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie lijsttrekkers van Almelo en Wierden-Enter waren aanwezig. Ook was er iemand die ergens op nummer 9 stond. Voor de pauze heb ik samen met het publiek een 'spreekvaardigheidtest' afgenomen bij de lijsttrekkers. Dit was erg grappig.

WMO
Na de pauze zijn we wat meer op de inhoud ingegaan. Ze spraken we over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en over egoisme van jongeren. "Zijn jongeren egoistisch en wat kan de gemeente daaraan doen", vroeg ik aan de zaal. Uiteindelijk kwam het erop uit dat iedereen wel met oma wil gaan wandelen, maar niet als het niet mijn eigen oma is." Met andere woorden: als er een vrouwtje alleen is, is dat niet mijn probleem. Hierop kwam een flinke discussie. Uiteindelijk stelden de kandidaat Raadsleden voor dat de gemeente jongeren moet stimuleren om actief bij te dragen aan de maatschappij. 'Jongeren kunnen daarvoor beloond worden door extra subsidie op hun sportclub', aldus één van de lijsttrekkers.

Troost
Daarna was Gerald Troost weer aan de beurt om te zingen. Dat was erg mooi en indrukwekkend. Ik vond het altijd prachtig als mensen nummers schrijven over dingen die ze zelf meemaken. Zo vertelde Gerald over zijn vrouw die zwanger is, maar ook voer zijn broertje die overleed toen hij vijf was. Of over een meisje in Afrika die overleed omdat er niets te eten was. Over al deze dingen schrijft hij nummers.

Lid worden
Aan het einde van de avond was het tijd voor de reclameboodschap. Ik vertelde de mensen dat het belangrijk is om lid te worden van PerspectieF en waarom dat zo is. Verder had ik het makkelijk, want bij een lidmaatschap krijg je een gratis CD van Gerald Troost. Na zo'n optreden hoef ik daarover niets meer te zeggen.
 
Om 22.48 stapte ik in de trein. Uiteindelijk was ik om 1.15 uur thuis.anavond was ik in Almelo op een Gerald Troost (www.geraldtroost.nl) avond. Het was de eerste keer dat ik bij zo'n avond aanwezig was, dus ik was erg benieuwd. De avond stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. De ChristenUnie lijsttrekkers van Almelo en Wierden-Enter waren aanwezig. Ook was er iemand die ergens op nummer 9 stond. Voor de pauze heb ik samen met het publiek een 'spreekvaardigheidtest' afgenomen bij de lijsttrekkers. Dit was erg grappig.
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Gerald Troost-avond in Almelo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.