Gerald Troost avond in Gouda

vrijdag 24 februari 2006 16:47

Vanavond was ik in Gouda. Na de gezellige avond van vorige week (zie voorzitter on tour 16 februari) zag ik het voor vanavond helemaal zitten. Afgelopen maandag hebben Gerald en ik wat heen en weer gemaild, en het idee was ontstaan om samen een lied te zingen. Zingen is immers één van mijn grootste hobby's, naast PerspectieF natuurlijk.
 
Zo gezegd, zo gedaan. Toen ik binnenkwam dronken we eerst even koffie. Daarna was de soundcheck. Ik vond het wel grappig om een keer met iemand anders te zingen in plaats van met m'n eigen band. Na de soundcheck ben ik met de (kandidaat) raadsleden om de tafel gaan zitten om het programma helemaal door te spreken.


Helderheid
Helaas waren er niet zo heel veel mensen aanwezig (ongeveer 30), maar ondanks de magere opkomst was het een hele leuke avond. Ik hield een aantal interviews met de kandidaten op de lijst van de ChristenUnie en bedacht me dat 'raadsleden pesten' eigenlijk wel heel leuk is. Zodra iemand een te moeilijk woord gebruikt of te lang praat trek ik de microfoon weg en vraag om opheldering. Samen met de zaal keken we of de kandidaten van de ChristenUnie wel geschikt zijn voor het raadslidmaatschap. Gelukkig zijn ze allemaal geslaagd.
 
Ook was er een wethouder van de ChristenUnie aanwezig. Hem vroeg ik wat hij de afgelopen jaren gedaan heeft voor de stad. Daarna was er een debat met de zaal. Omdat er niet zo heel veel mensen waren had iedereen de ruimte om vragen te stellen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Kaas en Carnaval
Aan het eind van de avond kreeg ik een kaasplankje mee, want bij Gouda hoort kaas. Er zaten een stuk of acht verschillende kazen in. Voor een ietwat rood staande student als ik heel welkom dus J. Eenmaal op station Tilburg aangekomen werd ik er weer herinnerd dat ik in Brabant woon: de Carnaval was volledig uitgebarsten. Omdat ik behoorlijk moe was besloot ik de feestvreugde even een avond over te slaan. Uiteindelijk ben ik zaterdag, verkleed en wel, nog even de stad in geweest.  'Integreren', denk ik dan maar. Het was erg gezellig.
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Gerald Troost avond in Gouda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.