Wiegel avond

maandag 27 februari 2006 23:12

Deze avond was de langverwachte avond met Hans Wiegel. Afgelopen vrijdag en vandaag was mijn telefoon tientallen keren gegaan. De Volkskrant, NRC Handelsblad, ANP, Novumnieuws, GPD, Barend & van Dorp waren allen gekomen om de avond bij te wonen. Ik vond dat wel spannend.
Aan het begin van de avond sprak ik even met Hans Wiegel. Ik vertelde hem van de vele (boze) e-mails die ik gekregen had naar aanleiding van de verkiezing Heiden van het jaar. Wiegel verbaasde zich daar ontzettend over, hij vond de actie leuk bedacht. De wat merkwaardige titel vond hij wel grappig.


Speeches
Toen begon de avond. Van de 55 mensen die zich via de website hadden opgegeven waren er zo'n 35 gekomen. Ik begon met een speech en het uitreiken van de prijs. Mijn speech kun je onderaan deze pagina downloaden. Daarna was het woord aan de heer Wiegel. Hij sprak over Thorbecke, de politiek van vroeger en de politiek van nu. Hij prees André Rouvoet en zei dat hij Rouvoet één van de beste Kamerleden van dit moment vond. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.


Vaste prijs
Na afloop van de avond borrelden we wat na. De pers nam interviews af en sommigen zaten druk achter hun laptop te tikken om het nieuwsbericht voor de deadline te versturen. Wel grappig om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Toen ik rond twaalf uur s'avonds thuis kwam, stonden de eerste berichten al op internet. Volgend jaar loven we de prijs weer uit. Echter, gezien de stortvloed aan e-mails die ik ontvangen heb, weten we nog niet zeker of we volgend jaar dezelfde titel gebruiken.
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Wiegel avond'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.