Leiders in de dop

groepsfoto lt 2009maandag 29 juni 2009 13:14

Een samenleving staat of valt met voortrekkers. Mensen met een visie die andere mensen mee kunnen krijgen daarin. Kortom, ‘leiderschap’ is echt super belangrijk. Afgelopen jaar mocht ik een leiderschapstraining organiseren voor jonge high potentials. Echt super tof!. Dit weekend had ik het voorrecht om met 10 leiders in de dop en 7 bewezen leiders twee dagen op de Veluwe door te brengen.

Zijn leiderschapskwaliteiten aangeboren, of is het aan te leren? Is een goede aanpak universeel of situatieafhankelijk? Allemaal vragen waar ik antwoord op wilde hebben. Ik vind het super boeiend om leiding te geven aan een groep. Tegelijkertijd vind ik het ook moeilijk. Voor het motiveren van mensen en het behalen van doelen is meer nodig dan het lezen van een managementboek. De ervaringen van onze coaches waren dan ook zeer welkom.

Een van de coaches was de baas van de grootste vastgoed onderneming uit Nederland. Een keiharde wereld. Maar juist door het behouden van integriteit en eerlijke doelgerichtheid kreeg hij aanzien. Andere coaches kwamen weer uit een heel andere hoek. Samen gaven ze een goed overzicht van de ingrediënten die nodig zijn om een groep achter je te krijgen.

Al met al kan ik het iedereen aanraden om van dit soort mensen gebruik te maken. Het zijn ervaringen die je niet op school of je studentenvereniging en zelfs niet op je werk kan opdoen. Als je interesse hebt om gratis aan deze training deel te nemen kun je mailen naar intern@perspectief.nu

 

 

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Leiders in de dop'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juni