Balkenende op EO jongerendag

Balkenendemaandag 15 juni 2009 15:30

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Ruim 30.000 jongeren bezochten de EO jongerendag. Ik mocht aanwezig zijn als EO relatie. In een zaaltje ergens in het Gelredome waren de EO presenatoren, politici en mensen uit het bedrijfsleven bijeen om te vieren dat er nog meer jongeren waren dan vorig jaar.

Voor de 5e keer was Balkenende ook aanwezig. Het is niet mijn stijl om het over de bloempjes en de bijtjes te hebben dus gelijk maar even een inhoudelijke vraag: “hoe kan het toch kan dat wij als Nederland achterop lopen als het gaat over milieu?” Helaas kreeg ik een afwijkend antwoord: “duurzaamheid is heel belangrijk”. Ja natuurlijk, maar waar blijkt dat uit?! Wel tof om te horen dat Balkenende ook eerlijk stelt dat in zijn werk als Minister-president hij veel aan zijn geloof heeft. Op die manier stel je je als politicus ook nog eens kwetsbaar op. Dat zouden meer mensen moeten doen!

De evangelische omroep die zo veel klappen heeft gehad de laatste tijd blijkt toch nog aardig vitaal op zo’n jongerendag. Het is mooi om te zien hoe de presentatoren in hun element zijn. Uit korte gesprekjes met Arie Boomsma en Herman Wegter bleek wel dat ze zo’n dag echt een hoogte punten vinden. Zelfs Prem, die niet van de EO is maar wel aanwezig was, kon het wel waarderen.

Van nature houd ik niet zo van massa’s. Een kleinschalig concert in Paradiso is meer iets voor mij dan 30.000 mensen als sardientjes opgepot in een voetbalstadion. Toch geniet ik er wel van dat er zoveel jongeren God willen dienen. Ik hoop er volgend jaar weer te zijn.

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Balkenende op EO jongerendag'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > juni