Week 4 - Linda

maandag 26 januari 2009 11:24

Afgelopen week was een pittige week, voor school alleen al 2 projectdeadlines, een eindpresentatie en natuurlijk niet te missen een tentamen. Ik besloot om deze week dus wat rustiger aan te doen met PerspectieF, guess what....echt niet mogelijk, haha. PerspectieF stond bijna iedere dag in de krant dus ga ik niet naar PerspectieF dan komt PerspectieF wel naar mij! Echt zo tof dat wij onze standpunten naar buiten kunnen brengen en verschil kunnen maken. Naast school en PerspectieF heb ik ook een hoop moeten oppassen op het dochtertje van vrienden, helaas had ze griep en moesten haar ouders zelf voldoen aan verplichtingen buitenshuis. Na een week kan ik je precies vertellen wie het aardbeienmeisje is, hoe het gaat met Dora en vooral hoe digitale tv werkt (en dat kinderen van 4 daar echt veel beter in zijn ook al hebben ze 39˚ C koorts). Gelukkig was ik in staat in de tijd dat die kleine tv zat te kijken een hoop aan schoolwerk te kunnen verrichten achter mijn laptop.

Back to the point. Op maandag was er vergadering van de werkgroep Ruimte en Mobiliteit, één van de werkgroepen waarvan ik de eer heb ze te mogen vertegenwoordigen in het bestuur. Met Robert, de voorzitter van die groep, telefonisch contact gehad voor de vergadering ook omdat ik er niet bij aanwezig kon zijn. Ik ben blij volledig te kunnen vertrouwen op de werkgroepen en hun voorzitters...you go guys (and girls)!

Dinsdag, de dag van de eindpresentatie en de twee deadlines, volledig geconcentreerd op school geweest. Wel waren maandag en dinsdag de dagen waarop PerspectieF veel media aandacht kreeg rondom onze mening betreffende de Irak enquête. Je kunt onder het kopje nieuws > in de media, de artikelen nog eens goed bekijken!

Woensdag was best een spannende dag, de werkgroep Economie en Financiën is druk bezig rondom de wijziging van de winkeltijden wet. Vandaag was er een spoeddebat in de tweede kamer over dit onderwerp. Ik heb het laatste deel live kunnen volgen op internet, het debat zelf viel me best tegen. De grote, belangrijke partijen waren niet aanwezig. Wel zorgt dit er voor dat we nog iets meer willen opschieten met onze eigen acties rond dit thema...houd ons dus in de gaten want er komen echt leuke dingen aan! Dit onderwerp droeg ook door op donderdag, de dag waarop wij zelf (de werkgroep en ik) dingen gingen regelen, spoedvergadering plannen, artikelen klaar maken en er voor zorgen dat de juiste mensen op de hoogte zijn van die activiteiten. Donderdag was ook de dag van mijn tentamen, die ik helaas volledig heb verprutst. Gelukkig, schrale troost maar toch, bleek iedereen in de klas dat gevoel te hebben. De tijd kwam niet overeen met de opdrachten die gemaakt moesten worden dus niemand heeft het tentamen in totaal af kunnen maken. Achjah, gewoon doorgaan en beter voorbereiden voor de herkansing dan maar.

Op vrijdag ochtend weer opgepast op de kleine meid, die intussen niet echt heel ziek meer was en zich dus stierlijk verveelde. Ik probeerde door de stapel tekst heen te werken die ik heb ontvangen voor de start van de leiderschapscursus aankomende maandag. Helaas hield de kleine meid daar geen rekening mee haha. Ik ben erg benieuwd hoe de cursus zal lopen, de literatuur vind ik in ieder geval al erg boeiend dus dat is een goed teken! Ook op vrijdagmiddag weer bezig geweest met de winkeltijden wet en het plannen van de vergadering voor Binnenland en Justitie (ja nu heb ik al 'mijn' drie werkgroepen genoemd). Er liggen grootse plannen klaar bij deze werkgroep met betrekking op integratie, ondanks dat de meeste mensen net begonnen zijn in de groep en iedereen dus flink moet wennen aan elkaar heb ik er volste vertrouwen in! Ook zal er vanuit deze groep binnenkort een poll (onder kopje statement) op de website verschijnen, ik hoop dat jullie die allemaal zullen invullen natuurlijk.

In de avond zangoefening voor de zondagsdienst in mijn kerk, heel leuk en gezellig maar vooral productief.

Zaterdag is voor mij de dag van het harde werken, aangezien ik een zaterdagbaantje heb als postbode. Gelukkig, en dat is gebedsverhoring, was het heerlijk weer vandaag na een week vol regen. Hierdoor kon ik lekker doorlopen en was ik op tijd weer thuis. Nu nog wat schoolwerk afmaken (wat gister af had moeten zijn ;)), en dan is het harde werken weer even klaar. Morgen genieten van de rust en maandag er weer fris tegen aan beginnende met de geweldige onderwijsactie in Amersfoort. Zoals je ziet zijn we volop actief, jij kunt daar ook deel van zijn en jouw stem laten horen! Voel je vrij om contact op te nemen, ook als je eerst meer wil weten over actief worden, (politiekbinnenland@perspectief.nu).

 

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 4 - Linda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > januari