Engeltje Hans

ijmert_vanbaalenzaterdag 17 januari 2009 17:08

De enige echte Engel van het Jaar 2008 is een feit. Hans van Baalen sluit zich aan bij zijn illustere voorgangers Hans Wiegel, Jeroen Dijsselbloem en niemand minder dan Marianne Thieme. Door zijn ongekende inzet voor mensenrechten en in het bijzonder Christenvervolging vind ik Van Baalen echt een engel. Hij gaat niet alleen voor de sexy cases die in de media komen zoals Tibet, maar ook voor bijvoorbeeld vervolging van Christenen in Irak.

Hopelijk zijn er in 2009 ook weer heel wat engelen in de politiek.

Dit jaar was er in de media veel aandacht voor de engel door o.a. Telegraaf, BNN, Trouw, de Pers en Nederlands Dagblad. Hierbij een artikeltje

Jongerentak CU: Van Baalen engel van het jaar

(Novum) - De jongerenorganisatie van de ChristenUnie heeft VVD-Kamerlid Hans van Baalen uitgeroepen tot 'Engel van het jaar'. Dat heeft de organisatie, PerspectieF, bekendgemaakt. De VVD'er krijgt de prijs om zijn volgens de jongerentak van de ChristenUnie voortdurende inzet voor mensenrechten 'en in het bijzonder de positie van onderdrukte christenen'.

Van Baalen stelde onder meer Kamervragen over de positie van christenen in Indonesië en het oppakken van 110 christenen in Eritrea. Volgens voorzitter van PerspectieF IJmert Muilwijk is Van Baalen een redder van mensen in nood. "Terwijl veel kamerleden zich alleen bezighielden met mensenrechten in Tibet en China rondom de Olympische Spelen, maakte Van Baalen zich zorgen over de mensen die geen stem hadden."

De jaarlijkse prijs is bedoeld voor de politicus die zich het afgelopen jaar inzette voor christelijke idealen en geen vertegenwoordiger is van een traditioneel christelijke partij. Onder anderen VVD-coryfee Hans Wiegel en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme wonnen de prijs eerder.


 

Lees verder:

- Jongerentak CU: Van Baalen engel van het jaar (Novum)
- VVD'er Van Baalen 'Engel van het jaar' (ND)
- VVD'er Van Baalen 'Engel van het jaar' (De Pers)

Labels
Overdenking

« Terug

Reacties op 'Engeltje Hans'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2009 > januari