Week 17 - Margreet

woensdag 25 april 2007 13:02

Maandag 23 april
Van het weekend werd het Christelijk sociaal jongerencongres gehouden in Rotterdam. Samen met Pieter Leemhuis zijn we naar Rotterdam gereden met een tussenstop in Amersfoort om nog wat promotiematerialen op te halen. Het congres heeft echt een aantal zeer interessante sprekers; Balkenende, Van Middelkoop, Arie Boomsma en enkele kamerleden. Ik stond verstelt van de manier waarop onze premier zijn motivatie en zijn beweegreden voor zijn werk weer te geven. Zonder Gods steun kan hij zijn werk niet doen. “En dat mag best wel eens gezegd worden” aldus Balkenende. Ik dacht toen, misschien een beetje gemeen; ‘Ja, dat mag je best wel eens wat vaker zeggen...’

Vandaag heeft Mart zijn eerste opinieartikel in het ND gekregen. Toch een mooie prestatie. Het is een reactie op het boek van Sytse Faber “Wet van de koestal”. Vrijdag is het boek uit gekomen. Ik ben meteen naar de boekhandel gelopen en woensdag komt hij binnen. Dus misschien kan ik mijn eerste reactie van de week in de weblog nog kwijt.

’s Avond hadden we een leiderschapstrainingavond (mooi woord). Het thema was timemanagement. Erg handig. Hoe maak organiseer je je tijd. De tip was een to-do-list maken op basis van prioriteiten. Nu heb ik wel wat met to-do-lijstje, maar ik loop tegen twee problemen aan. Ik maak een to-do-lijstje en ik kijk er niet meer na en ga aan de slag met alles wat zich aandient. Of ik heb geen tijd om een to-do-lijstje te maken. Na die tijd uiteraard nog even een biertje gedronken in het pleintje en terug gereisd met een plaatsgenoot die meer kennis heeft van Kampen, dan ik in de komende 20 jaar kan verzamelen.

Dinsdag 24 april
Elke ochtend op mijn vaste plekje, waar je ook wel je behoefte doet, sla ik de Trouw open. En zie daar een artikel waar ik vrolijk van wordt. De ChristenUnie gaat een wetvoorstel indienen om het ontkennen van de Armeense genociede strafbaar te stellen. Mooi om te zien dat de fractie van zich laat horen. En dat de nieuwe fractie in de voetstappen treedt van de oude fractie. Kijk dat is mijn partij. Waar ik bang voor was op het moment dat de ChristenUnie in een kabinet stapte was dan men zou gaan lijken op praatpop Verhagen. Dit in de Kamer vaak het beleid van het kabinet zat te verdedigen. Ik houd van dualisme. Voer het dan ook uit!

Vandaag belde de Volkskrant nog. Ze zijn bezig met een achtergrond artikel over de ChristenUnie en wilden graag ook wat jongeren spreken. Morgen gaan ze in gesprek met Mart, Rogier, Linda en Jannie. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Maar dat zullen we as zaterdag in de Volkskrant kunnen lezen.

’s Avonds nog een vergadering met de webredactie gehad. Vanaf mei krijg ik de taken van Simcha erbij. De webredactie is echt super. Ja dat weet jij ook wel, kijk maar eens naar de website. Laatst hoorde ik een beroepswebsitemaker vertellen dat wanneer je wilt weten hoe je een website moet onderhouden je moet kijken naar de website van PerspectieF. Mannen, mijn complimenten. Ohja, morgen is mama jarig. Net als Johan Cruijff wordt ze morgen 60!  

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 17 - Margreet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > april