Young IMD: Drieluik "Democracy in Progress" (1e avond)

woensdag 18 april 2007 18:30

Het Young Institute for Multiparty Democracy organiseert tot aan de zomer drie avonden over democratie. Discussieer mee over de achtergronden en basis van democratie, actualiteit en processen, en wat de Nederlandse positie ten aanzien van democratisering zou moeten zijn!

De avonden worden ingeluid door deskundige en aansprekende sprekers, die uit veel ervaring op deze gebieden kunnen putten. Ligt je interesse bij politiek en op het internationale vlak, of ben je gewoon benieuwd naar de achtergronden van onze bestuursvorm en hoe deze uitpakt onder andere omstandigheden, dan zijn dit avonden die je niet mag missen!

Woe. 18 april

Deze avond staat in het teken van de vraag "Wat is democratie". Of meer, wat vinden wij dat een democratische samenleving aan moet voldoen? Of zijn dit niet dezelfde vragen? En onder welke voorwaarden functioneert een democratie dan wel, of niet? Aan de hand van historische en actuele voorbeelden zal dr.
Mohammed Salih (Institute for Social Studies, Den Haag, onder voorbehoud) ons een beeld schetsen en de discussie inleiden.

Locatie en tijd:
NIMD Office, Passage 31, Den Haag
Van 18:30 tot 20:30
Aansluitend een borrel

Andere avonden zijn op 22 mei en 13 juni. Kijk daarvoor verderop in de agenda

Labels

« Terug

Reacties op 'Young IMD: Drieluik "Democracy in Progress" (1e avond)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2007 > april