Harry van der Molen, CDJA

dinsdag 25 juli 2006 15:49

Na de vergadering voor het Christelijk Sociaal jongerencongres (zie de vorige voorzitter on tour) had ik afgesproken met de nieuwe voorzitter van het CDjA, Harry van der Molen. We zouden samen even een biertje drinken om kennis te maken. Dat deden wij een minuut of 10 lopen van het station vandaan in een (erg luxe) hotel.

Het was een ontzettend leuk gesprek. We spraken over mogelijkheden om (na de verkiezingen) samen een leuke actie te doen en hadden samen even een korte algemene politieke beschouwing over de laatste tijd. Ook hadden we het over de verschillen en de overeenkomsten in de manier van werken tussen het CDjA en PerspectieF.

Harry krijgt bijvoorbeeld per dag meer dan 100 e-mails, maar heeft een mobile telefoon met een soort breedband internet, zodat hij ze op iedere seconde van de dag kan beantwoorden. Ik krijg er in drukke weken "slechts" 40 per dag en in rustige weken zoals nu wat minder. Zij mailen in het bestuur bijna alles naar alle bestuursleden, terwijl ik dat juist probeer te voorkomen. Wij werken met tweewekelijkse memo's waarin de bestuursleden elkaar op de hoogte houden. Nou ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Over de verkiezingen hebben we ook uitgebreid gesproken. Harry vertelde dat hij het niet erg zou vinden als het een nek-aan-nekrace tussen het CDA en de PvdA gaat worden en dat het CDA hier en daar naar mogelijkheden zoekt om de ChristenUnie-stemmers aan zich te binden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 60% van de ChristenUnie stemmers bij een nek-aan-nekrace overweegt om op het CDA te stemmen. Hoewel ik beide zaken begrijp, vind ik ze toch jammer en zorgwekkend. Immers, CDA kan wel aansturen op een nek-aan-nekrace, maar wordt ons land daar beter van? Ik vind het zelf een beetje strijden om zo veel mogelijk macht. Eerder een politiek spelletje dan oprechte politiek. Het tweede begreep ik al helemaal niet: waarom zou het CDA zetels van de ChristenUnie willen hebben? Het CDA heeft immers veel voordeel bij een sterke ChristenUnie: we houden ze op belangrijke thema's scherp, bedenken betere oplossingen dan zij voor harde maatregelen en stemmen in de regel vaak met het CDA mee. Volgens mij zou het dan voor het CDA niet slim zijn "onze zetels" te krijgen. CDA kan zich beter richten op CDA, VVD, en D66 zetels. Daar valt een stuk meer te halen voor ze.

Na het gesprek miste ik mijn laatste trein naar Tilburg (nou ja, ik dacht dat er nog één ging, maar de laatste was een uur eerder al vertrokken) dus ik veraste mijn ouders met een nachtelijk bezoek. Mijn ouders wonen dichter bij Zwolle dan ikzelf :-).

Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'Harry van der Molen, CDJA'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.