Week 27 - Margreet

dinsdag 04 juli 2006 21:18

In het bestuurslog van deze week: Margreet Schutte, bestuurslid Communicatie

Zondag 2 juli
Van het weekend hebben wij ( mijn Rogier en ik) mijn ouders vergezeld op de camping ‘De Pampel’ te Hoenderloo. Een goede omgeving om even tot rust te komen, na zo’n turbulente week.

Vanochtend zijn we naar een kerkdienst geweest in een Gereformeerde Kerk in Hoederloo. Een ouddorpsgenoot zou daar voorgaan. In een mooi wit klein kerkje werd de dienst gehouden. De helft van de plaatsen waren bezet, maar je pepermuntrol zou niet opkomen in deze kerk. Volgens mij waren er dertig mensen. En dat heeft sowieso al iets bijzonders.
De dominee sloeg mijn spijker op de kop. Hij had het over alle dagelijkse beslommeringen, waar opzich niets mis mee is. Maar zoekt eerst het Koninkrijk van God. We moeten oppassen dat politiek niet belangrijker gaat worden dan onze basis voor politiek, onze levensadem; het geloof in onze God.

’s Middags zijn Rogier en ik weer terug naar Ede gegaan. De warmte zorg er voor dat er niet veel meer wordt uitgevoerd. Ik wil jullie alleen nog een citaat meegeven van een vriend, overigens een ras-CDA’er,  van mij:

'Na de fouten van Verdonk, het liegen van Hirsi Ali, het irritante gedoe van Van der Laan en Halsema begin ik steeds meer te voelen voor het SGP vrouwenstandpunt.'

Maandag 3 juli

Spoedberaad

Vanavond heeft het bestuur een extra vergadering gehad. We hebben vooral gesproken over de komende vervroegde campage. Er komt behoorlijk veel bij kijken. We gaan een campagneteam vormen, er gaan bijeenkomsten gepland worden en er wordt een nieuwe huisstijl gemaakt.

De planning voor de nieuwe huisstijl zag er voor vorige week aangenaam uit. In de zomer zou er een begin worden gemaakt. Op de algemene leden vergadering van november zou het logo worden gepresenteerd. En in januari zou al het materiaal klaar zijn, om vervolgens te beginnen met de campagne voor de verkiezing.

Als bestuurslid communicatie ben ik blij dat de verkiezingen niet in september maar in november gehouden worden. Dat is toch twee maanden extra tijd. En samen met de nieuwe commissie communicatie gaat dat ook zeker wel lukken.

Om terug te komen op de vergadering, kan ik opmerken dat het bestuur erg enthousiast is om campagne te gaan voeren. We hebben de grote lijnen uitgezet en besloten dat er een vacature voor een campganeleider zal komen.  (zie elders op de site)

Politiek blijft een interessant fenomeen. Als je alleen al ziet hoeveel mensen hun planning moeten aan passen door de val van het kabinet. Hoeveel reclamebureaus overuren gaan draaien. Hoeveel kamer leden hun vakantie in moeten gaan inkorten in verband met de komende verkiezingscampagne.

Goed dat zoveel mensen het belang in zien van politiek. Dat het land bestuurt moet worden, dat het volk vertegenwoordigd moet worden, dat er opgekomen wordt voor verschillende groepen in de samenleving. Ik neem mijn petje af voor deze mensen!

Dinsdag 4 juli
Op het moment dat je begint te beseffen dat het officieel vakantie is, ga je je ook handelen alsof het vakantie is. Werk dat uit je handen moet komen (lees: studie en PerspectieF) gaat dan ook op zijn vakanties. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit geen probleem is. Een mens heeft af en toe vakantie nodig.

Vanavond heb ik een veragdering gehad met de commissie communicatie. We hebben een brainstorm gehad over het imago van PerspectieF. De tweede keer deze dag heb ik een conclusie getrokken namelijk nieuwe commissieleden kunnen best kritisch zijn. En dat is wat een commissie nodig heeft. Dan is er tenminste werk aan de winkel. Onze brainstorm heeft geleid tot een briefing voor de persoon die onze huisstijl gaat aanpakken. Er worden koppen met spijkers geslagen om goed voorbereid de campagne in te gaan.

En zo als het gebruikelijk is in weblogs wil ik de lezers mijn huis-tuin-en-keuken-ellende niet onthouden. Ons huis wordt getergd door een invasie van vliegen, muggen en mieren. Mijn huisgenoten hebben zich ontfermd over de mieren en ik heb op een zeer biologische wijze de vliegen en muggen aangepakt.

Benodigdheden voor het verwijderen van 100 muggen/vliegen:

- 6 citroenen
- 1 doosje kruidnagel
- 2 vorken
- 1 huisgenoot

Bereidingswijze:

Men neme de citroen in de linkerhand en de vork in de rechterhand. Met de vork prikt men ongeveer 30 gaatjes in de citroen. Vervolgens verwisselt men de vork met de kruidnagel en vult men de gaatjes in de citroen met de kruidnagel.

Leg je huisgenoot de bereidingswijze uit, want vele handen maken ligt werk.

De met kruidnagel gevulde citroenen kunnen verspreid worden door het huis.

Woensdag 5 juli
Het schijnt dat er smog in de lucht hangt. Ik was er vandaag van overtuigd dat ik ook last had van smog. Vanochtend kon ik ondanks de warmte mijn bed niet uit komen. Ik had last van hoofdpijn, voelde me niet lekker ed. Nu heb ik net even gekeken naar de verschijnselen van smog. Volgens Wikipedia heb ik die verschijnselen niet.

Ik heb mijzelf vandaag even bevonden in het hokje “ Ik ben eigen dokter en weet precies wat er aan de hand met me is”. Dat zie je wel vaker,  mens constateren de ergste ziektes bij zichzelf, maar deze niet hebben. Maar op de een of andere manier kan je die ziekte vervolgens wel krijgen, of daarvan symtonen gaan overvinden.

Ik denk dat hier ook een boodschap in zit voor de politiek. Als politici maar blijven roepen dat ‘de mensen’ het zo slecht hebben, Dan vinden ‘de mensen’ ook dat ze het slecht hebben. Misschien is het iets te zwart-wit, maar politici hebben hierin zeker een ethische verantwoordelijkheid. Ze moeten mensen niet iets aanpraten als ze diep in hun harten dat het niet het geval is.

Misschien heeft de lezer al wel in de gaten dat ik weinig nieuws te melden heb over PerspectieF. Klopt!  Erg gebeurd niet elke dag is noemenswaardigs.


Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 27 - Margreet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.