Schriftelijke vragen Eppo Bruins over het bericht 'Kleine winkeliers moeten gedwongen verhuizen voor uitbreiding Sterrenburg'

05-11-2019 00:00 05-11-2019 00:00

Schriftelijke vragen Eppo Bruins aan de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat

Kamerstuknr. 2019Z21206

Vraag 1
Bent u bekend met het bericht «Kleine winkeliers moeten gedwongen verhuizen voor uitbreiding Sterrenburg»? 1)

Vraag 2
Klopt het dat winkeliers gedwongen moeten verhuizen binnen winkelcentrum Sterrenburg zodra de huidige huurperiode afloopt?

Vraag 3
Klopt het dat winkeliers meer huur moeten gaan betalen voor minder oppervlakte?

Vraag 4
Wat is inzake de huurprijs de rechtspositie van de winkelier/huurder in een dergelijke situatie?

Vraag 5
Is de rechtspositie inzake de verhoging van de huurprijs verschillend voor winkeliers die in dezelfde winkelruimte kunnen blijven en winkeliers die gedwongen moeten verhuizen?

Vraag 6
Klopt het dat winkeliers die gedwongen moeten verhuizen binnen winkelcen-trum Sterrenburg te maken kunnen krijgen met slechtere contractvoorwaarden?

Vraag 7
Wat is inzake contractvoorwaarden de rechtspositie van de winkelier/huurder in een dergelijke situatie?

Vraag 8
Is de rechtspositie inzake contractvoorwaarden verschillend voor winkeliers die in dezelfde winkelruimte kunnen blijven en winkeliers die gedwongen moeten verhuizen?

Vraag 9
Klopt het dat winkeliers gedwongen kunnen worden hun winkel op zondag te openen zodra de huidige huurperiode afloopt?

Vraag 10
Wat is inzake zondagsopenstelling de rechtspositie van de winkelier/huurder in een dergelijke situatie?

Vraag 11
Is de rechtspositie betreffende de zondagsopenstelling verschillend voor winkeliers die in dezelfde winkelruimte kunnen blijven en winkeliers die gedwongen moeten verhuizen?

Vraag 12
In hoeverre en op welke wijze versterkt recente en aankomende wetgeving de rechtspositie van de winkelier/huurder in deze situatie?

Vraag 13
Kunt u garanderen dat de winkeliers/huurders die gedwongen moeten verhuizen binnen hetzelfde winkelcentrum het recht behouden om op zondag hun winkel niet te openen?

1) Algemeen Dagblad, 31 oktober 2019, «Kleine winkeliers moeten gedwongen verhuizen voor uitbreiding Sterrenburg» (https://www.ad.nl/dordrecht/kleine-winkeliers-moeten-gedwongen-verhuizen-voor-uitbreiding-sterrenburg~a0ba559e/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web)

Meer informatie

Labels
Bijdragen
Eppo Bruins

« Terug

Archief > 2019 > november