Naar een nieuwe lijst in 2014

maandag 02 april 2012

In 2010 deed onze partij mee aan de verkiezingen met een lijst waarop 31 namen stonden. Jannes Janssen (1) werd wethouder. Mettina Grimmerink (2), Wim Boersma (3), Anja van den Dolder (4), Klaas Mulder (6), Sake Stelpstra (8), Aly Willems (9) en Jenny Weitkamp (10) vormen als 7tal de huidige fractie. Zij worden ondersteund door een drietal schaduwfractieleden: Simone Hof (11), Henk Dorgelo (12) en Hans Veldink (14).

Nummer 5 van de lijst, Jo IJzerman, werd verkozen maar was vanwege gezondheidsredenen gedwongen zich terug te trekken. Bertus Kerssies, nummer 7 van de lijst, ontviel ons op de avond voor de verkiezingen.

Het bestuur van onze partij zal in 2013 een selectiecommissie uit de leden samenstellen die met kandidaten die bereid zijn een plaats op de lijst in te nemen in gesprek gaat. Op dit moment is van de zittende raadsleden niet bekend of zij bereid zijn opnieuw voor de partij zitting te nemen in de raad. Wel is duidelijk dat onze partij behoefte heeft aan vernieuwing en verjonging en graag in contact komt met leden die bereid zijn zich te oriënteren op de plaatselijke politiek en na te gaan of het iets voor hen is.

Dit jaar organiseren we een cursus: “is gemeentepolitiek iets voor mij?” Wellicht begint na het lezen van dit stukje bij u het denkproces. Meer weten: bel met fractievoorzitter Wim Boersma (0613378849), een afspraak voor een gesprekje is dan snel gemaakt.

« Terug

Reacties op 'Naar een nieuwe lijst in 2014'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.