Week 10 - Harmjan

dinsdag 07 maart 2006 11:21

Maandag 6 maart
Morgen de grote dag! Maar voor vandaag ben ik vooral druk met de redactie op het Politiek Programma. Zoals jullie weten zullen we op 20 mei 2006 ons nieuwe Politieke Programma vasstellen (hoop ik i.i.g.). Leuk, leuk, maar nu nog even keihard werken.
 
's Avonds heb ik een vergadering met het hele bestuur. We bespreken van alles. Het gaat goed met de vereniging. We hebben 126 jongeren op een lijst staan voor morgen, voor al onze bestuursvacatures hebben we veel kandidaten, we komen regelmatig met inhoudelijke punten in de pers en we vermaken ons ook nog als bestuur! Het is voor mij een wat speciale vergadering. Ik word verkozen als vice-voorzitter, iets wat je naast je bestuurswerk erbij doet. Ik volg daarmee Peter op, die in april gaat stoppen. Ik heb er wel zin in om me nog meer met de vereniging te bemoeien. Ben nu eenmaal een vreselijke bemoeial...
 
Een leuke bijkomstigheid bij het feit dat ik vice-voorzitter ben geworden: ik mag in mei 8 dagen naar Israel, om daar te spreken met allerlei mensen over het conflict, om de muur te bekijken, etc. Rogier kan niet die week. Hij baalt natuurlijk als een stekker. Heb er erg veel zin in!
 
Dinsdag 7 maart
36 zetels meer voor de ChristenUnie/SGP. Daar mogen we God voor danken. In Utrecht hebben ze met een hele jonge lijst 2 zetels gehaald. In Leiden mogen nu twee uitstekende jonge kandidaten de raad in. Leuk dat er zoveel mooie dingen uit de campagne mogen voortkomen. Natuurlijk zijn er ook teleurstellingen. Geen zetel in Amsterdam. Spijtig. Aan de inzet heeft het niet gelegen. Maar ja, dat hoort bij de campagne. We kregen wel meer stemmen dan vorig jaar in onze hoofdstad. Dat biedt hoop.
 
Ok, mijn eigen stemdag dan: Tja, die verliep anders dan ik me had voorgesteld. Ben de hele dag druk geweest met opinieartikelen voor de lancering van onze scripta en het tussendoor herzien van ons politiek programma. Morgen zouden we eigenlijk onze scripta 'Bestuur in Balans' aanbieden aan Alexander Pechtold. Hij belde helaas af. Balen op dat moment, maar gezien de verkiezingsuitslag misschien wel goed. Hij zal vast niet heel vrolijk zijn geweest met de teleurstellende uitslag voor D66. Die zijn veel zetels kwijt geraakt zeg...
 
Nieuwe moment voor onze scripta bestuur in balans is 15 maart...
 
Tot slot: alle PerspectieF'ers bedankt voor hun inzet voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik denk dat ik namens het hele bestuur wel mag zeggen dat we vreselijk verrast en blij zijn dat zoveel jonge mensen zich de afgelopen maanden in hebben gezet voor christelijke politiek. Toppie!
 
Woensdag 8 maart
Vandaag domineert niet winnaar PvdA het nieuws, maar de VVD. Je zou bijna zeggen dat van Aartsen expres is opgestapt. Wel vreemd trouwens dat een landelijke politicus valt over lokale verkiezingen. Het zou beter zijn om lokale verkiezingen het hele jaar door her en der te houden. En dan ook  maar meteen opnieuw stemmen als er een crisis uitbreekt. Net zoals we dat landelijk doen.
 
Op deze biddag is het lekker rustig. Ik studeer wat en doe wat kleine klusjes. 's Avonds in de kerk komt Guido Terpstra met een grote smile naar me toe. Gisteren heeft hij twee zetels binnengesleept voor de ChristenUnie. We hadden er eentje. Drie mensen vertellen dat ze op mij hebben gestemd. Best leuk. Ik ga morgen even uitzoeken hoeveel ik er precies heb gehad. Word nu toch wel nieuwsgierig. Ik gok 3 voorkeursstemmen...
 
Vrijdag 10 maart
Ik had er zes. Best leuk, al waren het vooral de mensen die ik op het hart gedrukt had vooral niet op mij te stemmen en die dat advies in de wind hebben geslagen.
 
Een opmerkelijk bericht in het laatste nieuws: Het CDA gaat het nóg een keer uitleggen. Tja...
 
Vandaag vliegen de optimistische peilingen voor de ChristenUnie voor het eerst onderuit. 3 zetels, net zoveel als we nu hebben. Dat lijkt een reactie te zijn van veel mensen op de verkiezingsuitslag. Ze wijken uit naar het CDA (om het gat te vullen dat valt nu het CDA meer dan ooit aan de kant van de verliezers staat) of ze wijken uit naar de PvdA. Laten we hopen dat we geen herhaling krijgen van vorige verkiezingen over 1,5 jaar. We hebben gezien wat dat heeft opgeleverd.
 
Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 10 - Harmjan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.