Week 37 - Eva

donderdag 15 september 2011 20:47

Als nieuw bestuurslid is het nog zoeken naar mijn plek in het bestuur, de precieze taken en vooral veel nieuwe mensen leren kennen! Een insight in mijn eerste twee weken.

Ik viel vorige week meteen in een ‘interessante Perspectiefweek’. Na de algemene Bestuursvergadering waarbij ik officieel tot Interim secretaris werd verkozen was het mij nog absoluut niet geheel duidelijk hoe en wat ik ging doen. Na dus vooral veel oude en nieuwe mails door te spitten op zoek naar wat concrete informatie, mocht ik vrijdag en zaterdag direct op bestuursweekend! Wat college- en werktechnisch even wat direct improvisatie inspanning vereiste.

 

Maandag was het wat Perspectief betreft wat rustiger en heb ik heerlijk bij Dwaze Zaken (onwijs leuk restaurant in Amsterdam met een kunstig en christelijk karakter gegeten met een vriend die ook net nieuw bestuurslid is geworden bij een andere organisatie. Als ‘lotgenoten’ was het op die manier leuk om ervaringen en uitdagingen uit te wisselen!

 

Om nog wat meer helder te krijgen rondom mijn functie en het Perspectiefbestuur had ik dinsdag afgesproken met Lenie, de bureaumedewerker van PerspectieF. Op het partijkantoor van de ChristenUnie in Amersfoort kreeg ik de nodige inside information en heb vooral de mail-inbox wat overzichtelijker weten te maken. Na weer wat bekender te zijn geworden met mijn functie pakte ik de trein terug naar Amsterdam, om daar na een halfuur thuis weer op de fiets te springen richting Centraal om de trein naar Den Haag te halen. Naast mijn bezigheden voor PerspectieF ben ik namelijk ook deelnemer aan het Fellowprogramma van het Wetenschappelijk Instituut. Bij dit programma wordt nagedacht en gediscussieerd over Christelijk politiek denken. Vanavond was de startavond met André Rouvoet waarbij hij zijn ideeën over christelijke politiek in een informele sfeer met ons deelde. Zeer leerzaam en inspirerend!

 

Politiek komt niet alleen terug bij PerspectieF of bij het Fellowprogramma, ook in college gaat het gewoon door. Zo ook op woensdagochtend waarbij de grondwet ‘even’ werd behandeld en het nodige over staatsrecht gelezen moet worden. ’s Avonds was het weer tijd voor de trein naar Amersfoort (door de afgelopen 2 weken kan ik nu al de relevante sporen en tijden dromen) om te vergaderen over het Congres en seminar van PerspectieF eind november dat deels onder mijn verantwoordelijkheid valt. Goede ideeën en plannen gingen over tafel waarbij ieders mening over locaties, uitnodigingen, floers, twitter communicatie en deadlines de revue passeerden. Na dit alles weer met de trein terug naar Amsterdam, waar nog even wat collegestof gelezen moest worden.

 

De rest van de week zal op wat mails en kleine dingen na niet geheel in teken staan van bestuurstaken; weer eens nodig om wat tijd aan studie, werk en ontspanning te besteden!

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 37 - Eva'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > september