TV-opnamen voedselbank

vrijdag 13 oktober 2006 10:28

Afgelopen maandag werd ik gebeld door Jihad, een meisje dat ik nog ken van het BNN-programma waar wij beiden inzaten. Jihad presenteert tegenwoordig het programma "meiden van Halal" op de NPS. Ze vroeg mij of ik mee wilde werken aan een uitzending over de ChristenUnie. Natuurlijk wilde ik dat. We gingen naar de
voedselbank van Regina, waar we eerder dit jaar een grote actie hebben gehouden.
 
Hoewel ik wel vaker bij de voedselbank van Regina ben geweest, ben ik geschrokken van de situatie. Doordat het seizoen veranderd (van zomer naar winter) is er schaarste. Dit houd in dat winkels weinig voorraden hebben, prijzen onder druk staan en er minder wordt weggegooid. De voedselbank lijdt hieronder. In A'dam ZuidOost heeft al 2 weken geen lading uit Rotterdam (centraal depot) gekregen. Dit resulteert in het niet kunnen afgeven van basis voedselpakketten. Geen melk, geen rijst, geen olie, geen aardappels, geen pasta. Alleen een klein beetje groente, meer niet.

Alleen al in A'dam Z-O halen 200 huishoudens wekelijks voedsel bij de voedselbank. Een groot deel van deze mensen is nu aangewezen op water met suiker, en een klein beetje eten wat ze zelf misschien kunnen betalen. Deze crisis duurt naar verwachting nog een week of 4-5, daarna zijn er genoeg wintergroenten etc. beschikbaar.
 
Jiahd en ik besloten met de cameraploeg enkele winkels in te gaan. ik belde verschillende groothandels in Amersterdam en omstreken. We kregen nog geen aardappel kado of voor weinig geld. Uiteindelijk hebben we zelf de portemonnee getrokken en bij de aldi een enorme lading boodschappen gekocht. Een druppel op een gloeiende plaat. Terug gekomen bij de voedselbank stond ik met tranen in mijn ogen, toen Regina mij enkele brieven liet lezen waarin stond in welke situatie mensen die daar komen leven. Het is en blijft werkelijk ongelofelijk dat er zoveel armoede is in Nederland.
 
Ik hoop dat een volgend kabinet daar eindelijk eens wat aan gaat doen. De uitzending zal binnenkort op zondagmiddag bij de NPS te zien zijn.
Labels
Bestuur

« Terug

Reacties op 'TV-opnamen voedselbank'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober