Week 41 - Margreet

zaterdag 07 oktober 2006 14:13

Maandag 2 oktober
Vandaag heb ik niet zoveel interessante dingen beleefd om uitgebreid op in te gaan in deze weblog. Ik ben van Urk (waar mijn ouders wonen) met vertraging naar Ede gereisd. Daar ben ik aan de slag geweest met de projectgroep van mijn opleiding. Maar laat ik ‘de maandag’ dan maar gebruiken om terug te kijken op het afgelopen weekend. Zaterdag was het grote verkiezingscongres van de ChristenUnie. Ik kijk terug op een succesvol congres. Niet alleen voor de ChristenUnie, maar ook voor PerspectieF.

PerspectieF heeft ongeveer 10 amendementen ingediend op het congres. Van deze amendementen hebben we er twee ingetrokken en de rest is aangenomen. Ik wil mijn waardering via deze weg uitspreken voor Harmjan en Simcha. Zij verdedigden de amendementen. En ondanks dat enkele amendementen een negatief stemadvies van het bestuur hadden gekregen, heeft het congres voor gestemd. De vurige en inhoudelijk sterke betogen van bovengenoemde heren hebben hier absoluut aan bij gedragen.

Na het congres hebben we nog een persbericht verstuurd met de kop: "ChristenUnie neemt haar jongeren serieus". En zo is het. Ik ben blij met de ruimte die we krijgen. Dat we een gewaarderde luis in de pels zijn. Ik vind het goed dat PerspectieF niet ongegeneerd de ChristenUnie bekritiseert, maar dat ze juist een positief-kritische houding in neemt. Dat getuigd van volwassenheid in onze vereniging.

Dinsdag 3 oktober
Naast mijn functie bij PerspectieF, werk ik ook voor de Statenfractie van ChristenUnie Gelderland. Overigens een erg interessante bijbaan. De Statenfractie is momenteel bezig om haar verkiezingsprogramma te schrijven en de kandidatenlijst vast te stellen. Ik mocht de redactionele vertaalslag (dank voor het mooie woord aan ChristenUnie-voorzitter Peter Blokhuis, werd namelijk op het congres vaak gebruikt) van het verkiezingsprogramma maken. Ik kan iedereen eens aanraden om bij de Statenfractie in jouw provincie te kijken. De Statenfractie wil graag jonge mensen in hun team hebben. Mochten er trouwens nog mensen zijn die een keer op bezoek willen in Gelderse provinciehuis neem dan even contact op met mij!

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Week 41 - Margreet'

Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:29
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:33
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:35
Sahu, Ms. (Sneha) [976193]
Geplaatst op: 12-04-2016 14:37

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2006 > oktober