Hardenberg ondersteunt lokale bedrijven bij succesvol benutten subsidiekansen

maandag 02 april 2007

De gemeente Hardenberg maakt het vanaf nu mogelijk voor bedrijven om snel en eenvoudig alle beschikbare subsidiemogelijkheden te vinden via www.hardenberg.nl. De service ‘Open4Business’ maakt dit mogelijk. Met behulp van subsidies kunnen bedrijven nieuwe of extra activiteiten ontplooien, wat een positieve bijdrage levert aan de bedrijvigheid in de gemeente.

Bedrijven in de gemeente Hardenberg kunnen gebruik maken van allerlei soorten regelingen. Dit kunnen lokale, regionale, provinciale maar ook nationale en zelfs Europese regelingen zijn. Burgemeester Bert Meulman: “Voorheen was het voor ondernemers vaak lastig om hun weg te vinden binnen deze vele subsidieregelingen. Hierdoor bleef subsidiegeld liggen. De gemeente Hardenberg wil voor een goed ondernemersklimaat zorgen en het ondernemers ook bij het vinden van passende subsidieregelingen gemakkelijk maken. De service Open4Business die de gemeente Hardenberg nu via de gemeentelijke website aanbiedt, maakt dit mogelijk.”

Via Open4Business krijgen ondernemers op eenvoudige wijze een overzicht van de voor hen passende subsidieregelingen. Ondernemers kunnen via Open4Business door de verschillende subsidiemogelijkheden bladeren. Op basis van hun bedrijfsprofiel en selectiecriteria worden passende regelingen geadviseerd. De regelingen worden vervolgens uitgelegd en er zijn contactgegevens beschikbaar waar de ondernemer terecht kan voor meer informatie.

Het gemakkelijk kunnen zoeken naar subsidiemogelijkheden biedt bedrijven in Hardenberg volgens Meulman grote voordelen. “Subsidiekansen blijven niet langer liggen en de ondernemer heeft met één druk op de knop toegang tot tal van regelingen en subsidies, inclusief allerlei nuttige details. Met behulp van de subsidies, die er vaak zijn om bepaalde ontwikkelingen te stimuleren, kunnen bedrijven nieuwe of extra activiteiten ontplooien die van algemeen of maatschappelijk belang zijn. Denk aan het stimuleren van innovatie, het verminderen van de milieubelasting of het scholen van medewerkers. Hier heeft niet alleen het bedrijf, maar ook de lokale economie veel profijt van doordat bedrijvigheid in de gemeente extra gestimuleerd wordt”, aldus Meulman.

Open4Business is mogelijk gemaakt door J4B Nederland B.V. J4B beschikt over de meest complete en actuele subsidiedatabank van Nederland, die al meer dan 15 jaar bestaat. Ook maakt J4B het mogelijk deze informatie op een eenvoudige manier via innovatieve en bewezen technologie aan gebruikers aan te bieden. De kosten voor de gemeente Hardenberg om deze service aan het bedrijfsleven te kunnen bieden zijn € 10.000,--.

Open4Business is bereikbaar via www.hardenberg.nl onder het kopje bedrijven en ondernemen en vervolgens subsidies. Gebruik van de service is gratis. Het enige dat bedrijven moeten doen om gebruik te kunnen maken van de service, is zich eenmalig registeren.

« Terug

Reacties op 'Hardenberg ondersteunt lokale bedrijven bij succesvol benutten subsidiekansen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.