Lobbyen loont

varssewoensdag 24 februari 2016 09:34

In de vorige nieuwsbrief is er uitgebreid gesproken over de bereikbaarheid van Hardenberg. De fractie van de ChristenUnie maakte zich grote zorgen over de plannen die voorgesteld werden door Gedeputeerde Staten aan de Provinciale Staten.

Uiteindelijk is er een beslissing genomen door de Provinciale Staten op dinsdag 17 februari. Er is gekozen voor optie twee.
Voor de tweede optie was een bedrag nodig van 191 miljoen en daarmee kunnen er belangrijke maatregelen genomen worden op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Echter werd in deze optie het knelpunt bij Varsen net achter Ommen nog steeds niet opgelost. Toch vonden een aantal fracties in Provinciale Staten dat dit toch opgelost moest worden.
Hierbij was een hoofdrol weggelegd voor de Statenfractie van onze eigen ChristenUnie. Deze kwamen met een voorstel om niet alleen de ergste knelpunten op de N340 en N377 op te lossen maar ook de fietsveiligheid te vergroten door een tunnel onder de N48 aan te brengen. Maar ook met een voorstel om de doorstroming d.m.v. een fly over bij het knooppunt Varsen op te lossen. Een geweldig resultaat. De Staten fractie is op zoek gegaan naar de benodigde 9 miljoen die nodig was om het te kunnen bekostigen. Deze hebben ze gevonden en zo werd het amendement wat ingediend werd door Alwin te Rietstap namens de coalitiepartijen ondersteunt, en door een meerderheid van de Provinciale Staten aangenomen. Zo blijkt maar weer dat lobbyen loont. De aanliggende gemeenten aan deze weg (Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle) hadden al middels een brief aangegeven dat er een oplossing zou moeten komen die recht doet aan de investering die op het programma stond. Ook als lokale fractie van de ChristenUnie hebben wij onze zorgen met de Staten fractie regelmatig gedeeld over dit onderwerp. Fantastisch is het dan dat het op deze manier uitpakt.

« Terug

Reacties op 'Lobbyen loont'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.