Volgende fase Marslanden

dinsdag 09 februari 2016 21:30

Vanwege de crisis is in de afgelopen jaren een aantal projecten niet in ontwikkeling gegaan, waaronder de woonwijk Marslanden II aan de noordzijde van Hardenberg. Omdat de vraag naar (nieuwbouw)woningen weer toeneemt en onderzoek laat zien dat de bevolking van de gemeente Hardenberg tot 2040 groeit naar ca. 26.180 huishoudens, ligt er voor de ontwikkeling van Marslanden II inmiddels een plan met bijbehorend voorstel van het college voor.

De gemeenteraad heeft 9 februari ingestemd met dit plan. Hierna treedt de gebruikelijke bestemmingplanprocedure in werking. Als alles voorspoedig verloopt, zal het college de gemeenteraad in september of oktober van dit jaar vragen de definitieve bestemmingsplannen vast te stellen.

Het plan bestaat uit drie fasen: in fase 1 worden 462 woningen gebouwd in de gebieden De Cirkel, Marshoogte en Havezate Es. In fase 2 worden er nog eens 630 woningen gebouwd in de gebieden Ydenhoogte en De Velden. 20% van de nieuw te bouwen woningen zijn sociale huurwoningen en 20% zijn goedkopere koopwoningen. De rest bestaat uit middeldure en duurdere woningen. Als fase 1 voor ongeveer 75% is afgerond, beslist de raad pas definitief of fase 2 doorgaat. Voor de derde fase zijn er nog geen concrete afspraken gemaakt. De kavelverkoop voor fase 1 start in juni van dit jaar en als alles volgens plan gaat, wordt het bouwgebied De Cirkel in december van dit jaar bouwrijp gemaakt. De bouw van de 462 woningen in de eerste fase zal naar verwachting ongeveer zeven jaar duren.

De ChristenUnie in Hardenberg is blij dat Marslanden II ontwikkeld wordt. Wij willen alleen wel graag vinger aan de pols houden in verband met de voortgang en de mogelijke (financiële) risico’s die met zo’n plan gepaard kunnen gaan. Wethouder Prinsse heeft in de oriënterende ronde op 26 januari 2016 toegezegd dat hij de raad, naast op de gebruikelijke rapportagemomenten, meteen zal informeren als er zaken uit de pas dreigen te gaan lopen of corrigerende maatregelen genomen moeten worden.

« Terug

Reacties op 'Volgende fase Marslanden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.